Julafton

God jul allesammans! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, men jag hoppas ni haft en trevlig julafton med nära och kära. Jag har firat jul i tyskland det här året och har inte ens känt en gnutta julstämning, lite tråkigt faktiskt. Saknat kalle och det traditionella julbordet som jag älskar, ist fick man kokt korv och potatissallad här och julklapparna öppnades på konstigt vis. Nästa år firar jag med min nya familj och ser redan fram emot de. Jag och victor firade faktiskt mini jul i onsdags hemma hos mig med min familj innan vi åkte. Det var mysigt med god mat och fina julklappar fick vi. Sen farväl på kvällen var mindre roligt, men det är bara en vecka.


Precis så här

Precis så här tror jag att våran prinsessa kommer att se ut, kanske lite mörkare hår. Som vi såg på ultraljudet är hon en kopia av mig som liten, fick pappas mun och pappas köttbullekinder annars är hon en mini Victoria. Ska bli så spännande att träffa dig lilla i magen. ♥Längtan är stooooooor♥

sömnlös natt

Fy helsike vilken natt vi haft! kände mig dålig redan igår men victor kom och var med mig iaf. Nu var det hans tur att umgås med en säck potatis. Somnade av allt ont runt 12 tiden men vaknade vid 4:o och då gick ingenting, kunde inte ligga, inte sitta, inte dricka inte sova inte röra mig i princip. Fan vad jobbigt det kändes, gick till köket i hopp om att få i mig lite fil eller vatten(hade bara druckit te och ätit glass under dagen och försökt få i mig lite för lillens skull).Pest och pina var allting, försökte vila men kunde inte ligga utan att kallsvättas eller må dåligt så jag gick och tog en ritkigt varm dusch. Älskling kom också och ville duscha, han kunde inte sova utav allt mitt gnäll . . Fast han ville dusha ensam för det rykte om mitt vatten, så jag satte mig på toaletten och vilade medans och sen började jag svättas och kände att jag skulle spy, satte på iskallt vatten och la händerna och ansikte i, spydde flera gånger och trodde ett tag att jag skulle sluta andas, försökte säga till victor men jag fick inte fram något alls och hjärtat slog minst i 120 och jag skakade. Tänkte ringa förlossningen för tänkte att det här kunde vara farligt för bebisen, men mamma sa att jag skulle försöka lägga mig och sova så skulle vi se imorgon. Somnade vid 9 imorse och sov till 12, väl behövt och det känns lite lite bättre men inte mycket. Ska till barnmorskan imorgon, känns skönt att få höra min lilla. Tror inte magen växt något dock, känns som den blivit mindre och vågen visar mindre . . Måste försöka äta idag!

Jag och Victor hade tänkt att se Chris Medina live idag men vi får se hur det blir med den saken, jag vill verkligen! Åh vill inte känna mig så här dålig, för jävligt! ush fy blä . . känner mig inte ens som en människa idag. Ska gå och försöka äta något lätt nu, vila och hoppas på att den här dumma influensan eller vad jag fått försvinner från mig!

Tatueringar

Jag hade bestämt att tatuera mig första gången när jag hade fyllt 18 år(fyra månader sen), men det fick jag skjuta upp med tanke på att liten fanns i min mage då. Så nu har jag bestämt att göra en tatuering i vår. Jag tror det iallafall och jag längtar, ska bli spännande! Jag har funderat på att skriva någonting om kärlek(till allting)/familjen eller något som formulerar allt som betyder något för mig i ett budskap. Jag har gjort olika förslag på text men de tänker jag inte avslöja ännu. Det budskapet ska sitta antingen på skulderbladet, i nacken eller på sidan vid revbenen. 
Eller så vill jag ha en skyddsängel någon stans på kroppen som ska betyda att jag skyddas av mina nära,kära och min gud och tatueringan ska stå för trygghet och styrka, jag ska alltid känna mig säker vad jag än gör och veta att ängeln(personerna som ängeln står för) vakar över mig och alla steg jag tar. Tatueringen ska jag kunna kolla på när jag söker vägledning, styrka och tröst.

Mitt namn Victoria betyder seger och det funderar jag också på att tatuera in på exempelvis svanken i en fin stil, eller göra en banderoll i en ros/blomma som växer och ringlar sig längs revbenen och skriva saker som betyder något för mig i den, eller ett budskap. Eller en "symbol,budskap,text" vid troskanten. Har många idéer! Många fler än vad jag skrivit nu.
Om jag tatuerar in ett budskap eller en text så ska den vara på engelska eller svenska. Kommer nog aldrig kunna bestämma mig vad jag vill göra. Kanske blir flera stycken tatueringarFlört.

Har ni tips på ställen som är fina att tatuera sig på eller vilken av dessa tatueringar tycker ni att jag ska göra? Vart på kroppen är det finast att sätta sin tatuering

Något i den här stilen hade jag tänkt mig mina tatueringar




Pepparkakshuset är färdigt

Igår kom Victor till mig men det hände i princip ingenting, han var ute på firmafest i lördags och igår var han antingen bakis, magsjuk eller så hade han ätit något konstigt. Min lilla sjukling låg iallafall bara i sängen med täcket över huvudet och mådde dåligt och spydde. Kan det vara vinter kräksjukan som drar igång? Hoppas jag och bebisen klarar oss iaf. Jag bakade pepparkakshus igår och jävlar vad svårt det är med det varma sockret, skrek hundra gånger och fick göra om och hit och dit men såhär fint blev det tillslut.
Resten av kvällen så låg vi bara i sängen och kollade på mr & mrs smith (Angelina jolie är så himla vacker!)och myste och pratade om lite allt möjligt. Idag har vi inte heller gjort något speciellt, victor mår som tur är mycket bättre idag men vi har ändå bara tagit det lugnt. Imorgon är det lucia, happyhappy men jag vill att det ska börja snöa NU NU NU


tänk att faktiskt få se ut så! Helt naturlig också . . . Ibland blir man bara så avundsjuk

Ser in i framtiden genom mina drömmar

Den ni! Blir lite snabb uppdate, håller på att somna på sturt då jag varit igång hela dagen! Jag kan se in i framtiden med hjälp av att tyda mina drömmar.
Har de senaste veckorna haft konstiga drömmar, jag har livlig fantasi och funderar mycket men det här är läskigt! och ingen tillfällighet. Som ni kanske hört så blev en kille från min skola knivhuggen av en gärningsman med mask osv osv utanför entrén och sedan den dagen har jag tänkt på vem det kan vara som sitter häktad. För ungefär en vecka sedan drömde jag att det var en kille, som jag träffat några gånger får flera år sedan. Jag drömde att han satt häktad, tänkte vilken konstig dröm det måste varit och morgonen efter kollade jag in hans profil på facebook för att bara inse vilken sjuk dröm jag hade, inget märkbart där så jag tänkte inte mer på det. Men idag när jag och Sara  träffades pratade vi en massor och kom in på händelsen och sen säger hon: Jag har hört att blablabla är häktad. För en sekund blev jag rädd, chockad och höll på att bryta ihop. Samma kille som jag drömt är häktad, är det på riktigt! Hur går det till!.

Kvällen spenderades med Victor och Sara framför idolfinalen och Amanda vann! Jag har börjat få så ont i ryggen att jag inte vet vart jag ska ta vägen, hat fått foglossning och det gör olidligt ont ibland, glad att jag klarat mig ända hit. Snart är det bara 10 veckor kvar! och tiden går så fort nu när man har massa inplanerade saker, bilar till tyskland natten till den 22 och firar jul, kommer hem den 28 och 29 åker jag victor och annat sällskap på kryssning sen direkt när vi kommer hem därifrån är det nyår och sen januari och sen februari och sen kommer våran bebis, helt sjukt att denna lilla krabat som försöker sparka sig ut, snart är här. Otroligt hur man kan älska en person så mycket som man inte ens känner ännu.



årets första snö kom den 5 december, men försvann direkt

Nu är vi i vecka 29

Livmodern är nu 9-10 centimeter ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märkar lite läckage av mjölj från brösten.
Du kan känna ett visst obehag av att alla organ trängs undan av magen och barnet. Och du kan känna dig tung och trött i benen, vila mycket. Använd gärna stödstrumpor. Glöm inte mellanmålen. Skriv ner dina tankar om att vänta och föda barn i en födelseplan. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig och att ta med till förlossningen. Har du gått på föräldrautbildningen?

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.




Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden ca 26 cm från huvud till stjärt och 39 sm totalt. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Barnet fortsätter att sträcka på sig och sparka men har nu inte lika mycket plats att röra sig på. Kroppen och huvudet är proportionerliga. Barnet kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.


Under den här perioden är det bra om ni på allvar börjar planera inför den nya familjemedlemmens ankomst. Det kan handla om att inreda en barnkammare, köpa skötbord, vagga och spjälsäng. De flesta återförsäljarna av barnvagnar har 12 veckors leveranstid så det är hög tid att beställa nu.


Tjuvarnas jul

Imorse vaknade jag av Victors väckarklocka. Vid 7! Det sved i ögonen vill jag lova, men snäll som jag är gick jag upp tillsammans med honom åt frukost och följde honom en bit till bussen i halkan.
Sedan la jag mig i soffan och somnade ioförsig men jag har jätteont i huvudet och ont i ryggen. Börjar känna mig gravid nu, igår gick vi runt i täby centrum och fortsatte julklappsletande och dessa extra kilon börjar kännas nu kan jag lova, ganska tungt emot vad min lilla kropp är van vid. bebis rör sig hela tiden och sparkar uppåt revbenen, på urinblåsan och mot lungorna. Underbart men inte det skönaste när det känns som om någon vispar runt allt jag har där inne.
Igår skickade jag in ansökan om föräldrapenning, visserligen kommer den inte förns i februari nästa år men känns skönt att ha det gjort.
Nu ska jag kolla på julkalendern, äta choklad och bara ta det lugnt, är för trött för att göra något alls idag.

gammal men betydelsefull bild på oss, snart är vi 3!♥♥♥

Min bulle är "snart" gräddad

Då var det måndag igen, helgen har spenderats med älskling. I torsdags var vi på tomtenatta också, en kväll där alla affärer i centrum är öppet till 23 med stor rea och e-type, markoolio och Nanne grönwall uppträdde. Det var supermys och jag fick med mig några julklappar hem. I fredags kollade vi på idol och bara var, lördags jobbade bebi och söndagen tillbringade vi i täby centrum. Åt,köpte julklapar och spelade lite på maskin och oddset ;)

Nu ska jag slå in mina första julklappar, tvätta en massor och sätta upp tavlor i rummet. Ingen snö har kommit ännu!, saknar det faktiskt. Ingen julafton utan snö. Jag ska fira jul i tyskland i år, annorlunda!
86/87 +-14 dagar kvar tills bebis kommer, beror på om man räknar med skottdagen eller inte. Tiden går fort! Kan inte fatta att om 12 veckor har jag min flicka i famnen.

onepiecen vi köpte och "fotbollen", bebis framifrån i vecka 27+3♥♥♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu