Alicias "rum"

Alicia har ännu inte fått något eget rum, men så här ser hennes hörna ut.
 
Idag har Alicia varit snorig och lite grinig hela dagen, min lilla plutt kanske får sin första riktiga förkylning nu! Eller så är det tänder på G. Fast tror inte det om jag ska vara ärlig, Victor fick inte tänder förens han va 11 månader! Jobbigt för henne att vara snorig och lite hostig, så hon har trivts bäst i mina armar hela dagen, men det gör absolut inget. Hon vill aldrig ligga och mysa mot mitt bröst annars så det var faktiskt lite gosigt att ha henne där hela kvällen innen hon somnade. Hoppas att förkylningen är kort för imorgon ska vi på babyrytmiken :)
 



Lilla bebis i krypställning

Än så länge nöjer hon sig med att dra sig frammåt, men känner på mig att krypandet snart är här! Ska bli så roligt att se henne krypa runt i lägenheten efter allting o jag blir lika stolt som vanligt!








Alicia kan

Under september så har Alicia lärt sig en hel del nya saker, och jag blir lika stolt varje gång. Skriver det här i ett inlägg så jag ska komma ihåg exakt vad hur och när. Sen har jag 4 album som jag skriver och klistrar in bilder och roliga minnen i till Alicia som hon kan läsa när hon blir äldre. Där har jag samlat nästan allting från att hon föddes. Men jag har inte tid att skriva i den hela tiden, så skriver lite då och då på små lappar eller på bloggen, sen någon kväll ibland sätter jag mig ner och pysslar i dom. Så himla värt!
Iallafall så har hon lärt sig sitta stadigt nu, hon har badat i simbassäng för första gången, hon ställer sig i krypställning och i lördags kväll ålade hon sig frammåt för första gången och sedan dess har hon bara kommit längre och längre och nu ålar hon efter allt hon vill ha. Hon har börjat härma oss, försöker vinka och äter hur mycket mat som helst(av det hon tycker om, framförallt efterätten) Annars, torsk och potatis, spagetti&köttfärsås, kyckling med ris och currysås, mormors goda lyxa middagar.
Alicia är den snällaste bebisen någonsin, sover från 20-21 till 07-09 i sträck.
Hon är fortfarande en liten plutt på 63 cm och 6660 gram. Nästan ett kilo för lite för sin ålder, men det gör inget säger barnläkaren. Hon är så aktiv, sålänge hon mår bra o hon var liten när hon föddes. Dom säger att hon kommer ikapp med tiden och nu när hon börjar äta mer och mer riktiga mat så kommer den goooosiga bebishullen.

Försökte fånga bilder på när hon står i krypställning men självklart så la hon sig ner precis när kameran kom fram, jag har iaf filmat första "ålningarna"



Du är allt bra du!

När jag äntligen fick komma hem igår kväll möttes jag av nytt golv i hallen och nymålade väggar, så fort jag öppnade dörren. Kunde inte komma hem till en finare lägenhet. Tack älskling för att du är bäst! Nu ska vi köpa nya hallmöbler och börja inreda, längtar! Sen är det bara kök och badrum kvar, jag lovar att ni ska få se före och efter bilder på hela lägenheten sen.
 

Rör mig inte! Mamma blir galen.

Varför det blev 2-3 likadana inlägg igår var min mobils fel, den hängde sig och startades om och jävlades rejält på tåget så jag trodde inte att det blev publicerat och skrev om några gånger;) Tog sisådär hela resan när man har en bebis med och en enormt jobbig grannpassagerare!

Jag och Alicia satt och lekte och åt och allt möjligt så ställer sig tre killar i 25-30 års åldern bredvid oss, visst får dom göra det. Sen busade han lite med Alicia som alla brukar göra med mitt charmtroll för hon är så pratglad och drar till sig mycket uppmärksamhet utav alla och överallt! Well fortfarande var detta okej, men sen gick det för långt!  Så fort Alicia kastade ner leksakerna tog han upp dom, trodde inte jag kunde det själv.. Sen dök han ner i vagnen, klappade henne o gullade med henne, han var utländsk och dom gillar att nypai kinderna väldigt mycket har jag märkt på små bebisar. Han kunde inte svenska heller så jag kunde inte säga till, och ville ändå inte göra det men gud vad jobbigt det var, varje station hoppades jag på att dom skulle gå av. Han tillochmed hjälpte mig öppna Alicias flaska när hon skulle äta, han trodde väll inte jag skulle klara det samtidigt som jag höll i henne, som om jag inte gjort det förut..det var jättesnällt men det blev jobbigt efter ett tag. Jag kunde inte slappna av och bara leka med Alicia utan att han skulle hjälpa mig med allt och när hon sedan höll på att somna i vagnen fortsatta han. Tillslut drog jag för sufletten på vagnen så hon kunde somna! Det där skulle vart ett perfekt tillfälle för Alicia att bära sin fina tröja. 
Jag & Alicia gillar när folk pratar med oss och vill vara snälla och trevliga, men inte när det går till överdrift.
 

Hem till pappa

Nu sitter vi på tåget hem igen, jag ska försöka äta en baguette jag köpte innan medans Alicia sitter snällt i vagnen.
Haha vad trodde jag, precis när jag skrev så ville hon komma upp. Nu får vi äta tillsammans. Victor är jättehemlighetsfull och har vart det hela helgen, jag får inte komma hem förenas ikväll egentligen.. Undra vad tusan han gör där hemma? Jag och Alicia, hennes mormor morfar morbror moster kusiner och franziska ska bli bjuden på restaurang ikväll av min mormor. Men åh vad jag längtar efter Victor & Alicia efter sin pappa!<3 Låt dagen gå fort.



Hem till pappa

Nu sitter vi på tåget hem igen, ska försöka äta lite frukost medans Alicia sitter snällt i vagnen. Victor är jätte hemlighetsfull och jag får inte komma hem förens ikväll säger han. Undrar vad tusan han gör där hemma? Innan vi träffas ska jag och alicia hem till Camilla och sen bli bjuden på restaurang av min mormor, va mysigt. Åh vad jag längtar efter Victor & Alicia efter sin pappa!<3




tåget

Sitter på tåget till Gävle, snart är vi framme. Det var onödigt att köpa med sig färdlunch, Alicia har inte suttit still en ända stund utan bara velat vara i mitt knä och leka. Nu efter nästan två timmar håller hon på att somna så jag kan äta lite och plocka upp alla leksaker hon kastat omkring sig. Ikväll blir det mys med jätteliten bebis och jättestor bebis och Alicia förståss :)



Namnnappar

När vi kom hem idag låg det 2 fina nappar i ett paket till Alicia som vi klickat hem, och imorgon hoppas jag att hennes superfina bodysar landar i vår brevlåda.
 

Mammagrupp

Idag var jag och Alicia och träffade dom andra mammorna och bebisarna. Pratade om farliga saker i hemmet, som lådor, gardiner, saker på golvet, spisen, bokhyllor, när barnet börjar resa sig i matstolen och en hel del andra faror i hemmet och vad man kan göra åt dom eller iallafall förebygga så att vissa av sakerna inta kan hända.
Jättebra med en mammagrupp tycker jag, sist fick vi öva på om barnet sätter i halsen och vi fick veta exakt vad man ska göra. Hade jag inte fått veta hur man gör, så hade jag fått panik om Alicia satte något i halsen. Nu är jag lugn för jag vet hur jag ska gå tillväga.
Det är också mysigt att träffa andra mammor med bebisar i samma ålder som Alicia och få följa deras utveckling också. Jag och Alicia går på bebisrytmik på torsdagar med vår mammagrupp. Superkul!
 

Sitter själv

Alicia har kunnat sitta ett tag nu, om man håller henne lite i händerna eller korta stunder helt själv innan hon ramlar åt sidan. Men imorse satt hon helt själv i 10 minuter och lekte, utan att välta. Min dutkiga lille tjej börjar bli stor på riktigt nu. Man märker det varje dag, hon lär sig nästan något nytt hela tiden och hennes senaste är att vinka. Hon kan ibland, och att härmas tycker hon jättemycket om. Jag blir också påmind om hur fort bebis tiden går, man måste verkligen ta till vara på varenda sekund utav den. Det är så härligt att få följa min lilla dotters små steg här i livet till att bli stor, det blir bara roliga & roligare att vara hennes mamma ju fler dagar det går. Hon utvecklas, hon blir mer och mer medveten om sig själv, jag känner henne utvändigt och invändigt. Vet vad hon vill när hon skriker, vet när hon är hungrig/trött vill leka. Hennes personlighet förändras och hon blir mer en människa och får en helt egen och fin personlighet. När någon frågar, vilken är bästa åldern/tiden med en bebis. Det är alltid NU, när hon var nyfödd var det då, när hon blev en månad var det då, när hon gjorde det och det var det då. Nu är det nu. Det är alltid den bästa tiden att vara Alicias mamma.
 
Nu väntar vi ivrigt på vintern, Alicias första jul, Alicias första pulkaåk och lussebullsbak. Leka ute i snön, och allt man gör på vintern. Kanske får vi se några första steg och några första ord.








X factor

Blev bjuden på caesarsallad hemma hos min storebror och hans fru, nu sitter vi alla och kollar på x factor. Victor är på match, hoppas ni vinner älskling.



Citron

Alicias morbror tyckte att hon skulle smaka på lite sur citron och se vad hon tyckte, eftersom hon biter och smakar på allt min lilla bebis. Spännande men inte så gott, tolkar jag det som..:)







blogg.se

Äntligen är blogg-appen här för oss som har Android! Nu kommer det att bli en hel del inlägg varend dag.





saknar redan sommaren

Igår

Igår när det regnade och var kallt, hade Alicia det alldeles för bra "inne" i vagnen. Ville också krypa ner där med henne istället för att frysa och bli blöt. Tänk vad bra bebisar har det, får allt dom vill ha, mat serverad så fort minsta hunger, får sova när dom är trötta, ompysslade hela tiden, så fort dom skriker lite eller blir uttråkade hittar man på något annat, slipper regn! Uppmärksamhet får dom hela tiden för att dom är så söta och älskade

Forever ALOE VERA

Aloe vera har vårdat och lindrat i tusentals år
Aloe vera är en subtropisk växt med tjocka, köttiga blad som klarar att lagra mycket vatten. I bladen finns en trögflytande gelé som förutom vatten innehåller små mängder näringsämnen som vitminer, mineraler och växtkemikalier. Gelén kan antingen drickas eller blandas med andra ingridienser till olika hud och kropssvårsprodukter. Som kosttilskott hjälper Aloe vera till att hålla magen i form. Hela 70 % av ditt immunförsvar sitter i magen, så därför är det så viktigt att hålla den i trim. 
 En daglig dos Aloe Vera håller slemhinnan i magen i form, bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier, ökar näringsupptaget från det du äter och motverkar en för sur miljö i magen.
Utvärtes tillför den fukt, mjukar upp och lindrar klåda eller insektsbett.
Det är också så den använts mest genom tiderna, man har helt enkelt brutit av ett blad och använt gelén direkt på huden vid behov. (brännskada, bett, sår)
När plantan är mogen, skördas bladen för hand.
 
Det bästa med Aloe vera prudukterna är! (som jag tycker..) Ingenting är testat på djur! & det är inga tillsatta ämen eller kemikalier.Ekologiskt.
Man kan om man vill, äta prudukterna! Tänk om man skulle äta vanlig mascara, eller body lotion från body shop. Skulle nog inte blir så bra. Visserligen är det nog inte så gott att äta Aloe vera prudukterna heller men man kan utan att bli sjuk.
 

I bakgrunden ser ni mina två aloe vera växter, där bryter vi av en bit av bladen och så har vi gelén direkt. Bladen växer ut igen.
 
 
Prudukterna:
 
ARGI+   ARGI+ är ett kosttillskot som innehåller aminosyran L-arginin. Den är speciellt viktig när du är aktiv med sport eller motion. Dessutom består ARGI+ av ett vitaminkomplex som ger dig den dagliga dosen av de viktiga vitaminerna C, D, K, B6, B12 och folsyra. Från en rad frukter och bär, som blåbär, hallon, körsbär, bjärnbär, svarta vinbär, fläderbär och vindruvor, får du nyttiga växtämnen. Den rekomenderade dosen ARGI+ ger dig 30 dagar fyllda av energi och ork.
Victor går upp kl 07.00, jobbar till 16-17. Tränar fotboll från 20.00-22.00 och han orkar! Tidigare somnade han direkt efter jobbet. Jag tror att dett är tack vara ARGI+
 
Aloe vera gel: Originaldryckem som består av ren, stabiliserad Aloe vera Gel.
En liten hutt om dagen hjälper dig hålla magen i form, är du en dålig grönsaksätare så ta en liten liten kopp Aloe vera på morgonen innan frukost så behöver man inte ha dåligt samvete att man inte får i sig några vitaminer alls! 
Victor dricker 30 ml liter varje morgon, innan var han hostig och förkyld nästan hela tiden. Sen han börja med Aloe vera har han inte hostat sen i våras.
Man märkar inget direkt utan man måste ta hutten varje dag i 2-3 månader innan man ser vilken skillnad den faktiskt gör.
 
Drycken gör dig friskare, inga sjukdomar, du orkar mer och får enorm energi varje dag! Ser ingen anledning att inte ta den hihi!
 Kan drickas av alla, tillochmed hundar & barn från 1-2 år(fast då är det bara en tesked/matsked beroende på ålder)
 
Gelen finns i olika smaker, Original, Nectar, Bits n´ Peaches.
 
 
Aloe vera Gelly (plantan på tub): Perfekt till lite av varje, t ex torrhud, solsveda, brännskada eller kliande insektsbett.
En sån här borde alla barnfamiljer ha! Självklart har vi en. 
 
Aloe propolis creme: Honungsdoftande hjälp för mycket torr hud, mjukar upp och återfuktar utan att kladda. Passar till både ansiktet eller kroppen.
 
Aloe moisturizing lotion: Lätt fuktighetslotion som återfuktar på djupet. Utmärkt underlagskräm som även skyddar mot väder och vind.
 
Aloe heat lotion: Avlappnande och värmande lotion för trötta muskler, t ex efter träning. Slipp träningsverk som är så jobbigt! Väldigt skön som massagelotion också.
Den var perfekt i slutet på min graviditet då jag hade så ont i ryggen, smörjde och efter en stund var det redan lite bättre.
 
Aloe Lips: Vattenfritt läppbalsam som håller läpparna mjuka i både kyla och sol. Perfekt för hela familjen. Vanliga lypsyl har ofta vatten i sig, det är inge vidare på vintern! Då blir läpparna i längden ännu torrare.
 
Forever Bright Toothgel: Vårdar både tandkött och slemhinnor samt motverkar plack. Ger frisk andedräkt som vara länge. Utan fluor och därför lämplig även för små barn.
 
Forever Marine Mask: Härlig ansiktsmask som gör rent på djupet med hjälp av från tång och alger. Aloe vera, honung, gurka, rosmarin och vitamin E ser till att huden återfuktas och blir len och smidig.
 
 
Forever Aloe scrub:  Peeling med jojobakulor som slipar utan att irritera. Smuts och döda hudceller avlägsnas, cell-förnyelsen underlättas och uttorkning motverkas. Innehåller Aloe vera, jojoba och olika örtextrakt.
 
Aloe liquid soap: Den perfekta familjetvålen som skonsamt rengör båda i ansikte och kropp. Passar även känslig hud, irriterar inte i ögonen och tar t o m bort makeup. Mild, vårdande och återfuktande tack vare Aloe vera.
 
Aloe Ever-Shield Deodorant: Skonsam deodorant som du kan anväda direkt efter rakning eller vaxning, utan att det svider som med vanliga deodorants. Kladdar inte & ger inga fläckr på kläderna. Behaglig doft som passar både kvinner och män.
 
Aloe Sunless Tanning lotion: Brun utan sol som ger en jämn och fin solbränna precis när du vill. Inehåller Aloe vera och andra fuktighetsbevarande ämnen.
Tips! Använd Aloe scrub före, för perfekt och jämnt resultat!
 
Relaxation: Mjukgörande, väldotfande massagelotion som är den självklara avslutningen efter bad eller dusch.
 
SONYA SERIEN:
 
Sonya Aloe Purifying Cleanser: Mild rengöringslotion som varsamt tvättar bort smuts och makeup utan att irritera eller torka ut.
Innehåller: Aloe vera, extrakt från citron och gurka.
 
Sonya Deep-Cleansing Exfoliator: Några gånger per vecka behöver huden en djuprengöring. Aloe deep Cleansing Exfoliator är en mild peeling som effektivt avlägsnar smuts av alla slag. Din hy blir ren och mjuk som siden.
Innehåller: Aloe vera, jojobaolja, citron och gurkextrakt.
 
Sonya Aloe Refreshing Toner: Lättabsorberat, vårdande och porsammangragande ansiktsvatten som  fräschar upp och återfuktar.
Innehåller: Aloe vera, jojoba, vitt te, gurkextrakt och allantoin. Utan alkohol.
 
Sonya Aloe Nourishing Serum: Lättpplicerat serum som återfuktar torr och fnasig hy och ger den fin lyster igen. Kladdar inte.
Innehåller: Aloe vera, vitamin E, vitt te och mimosaextrakt.
 
((Använd pruktuterna i ordningen jag skrivit och avsluta med den här creamen. Den första om du är "ung". Är du över 40 så välj den undre för bästa resultatet.
Jag använder den här serien varje dag, och mitt ansikte är lent som en bebisrumpa! Inga porer, inga påsar under ögon utan bara ren, fin och jämn hy.))
 
Sonya Aloe Balancing Cream: Vitaliserande ansiktskräm som gör din hy fast, smidig, och sammetslen.
Innehåller: Aloe vera, vitt te, Vitamin E och citronextrakt.
 
Sonya Aloe Deep Moisturizing Cream: Ny kräm som motverkar tecken på tidigt åldrande hy. Skyddar och återfuktar huden effektivt. Utmärkt nattkräm föa alla hudtyper och väl fungerande dagkräm för torr/normal hy.
Huvudingridiensen är Aloe vera, innehåller också oljor från macadaminöt och solrosfrön samt tallbarksextrakt med antioxidanter.
 
Det finns mängder utav fler Aloe vera produkter, så som hårvård (shampo&balsam) Ekologiskt smink, fler ansikts/kropps brodukter med mera. Men det kommer ta lång tid för mig att skriva ut alla prudukter. Är ni intresserad utav att köpa någon prudukt, har frågor, vill veta fler prudukter, se bilder på en produkt eller veta mer on någon prudukt eller veta mer om FOREVER ALOE VERA så kontakta mig. [email protected]
 
Vill ni komma på en GRATIS Aloe vera prova på kväll så kontakta mig också. Finns prova på höstsminkning, eller spa. Då får man prova ansiktsprodukterna. bjuds även på lite tilltugg.
Ta med familjen, eller kompisarna.
Täby Stockholm.
 
Vill du också starta din egen verksamhet utav aloe vera prudukter?
Verksamheten växer och Aloe vera behöver få fler återförsäljare.
Vägen till framgång är självfötroende, engagemang, motivation, kompetens. Det är bra prudukter vi jobbar med så bara du pratar om Aloe vera kommer folk bli intresserad utav din verksamhet!
Aloe vera blir som en extra inkomst, där du kan tjäna riktigt bra om du egagerar dig i produkterna och pratar gott om dom.
Perfekt för mig som är mammaledig, att jobba lite hemmifrån.
Man får hjälp att starta upp sin verksamhet och får utbildning utav erfarna Aloe vera återförsäljare.
Låter det lite intressant?
Kontakta mig om du är intresserad utav att jobba med Forever Aloe vera. [email protected]

Bada är så mysigt

& roligt!

älskade söta bebis

Alicia ville gå up alldeles för tidigt imorse, så jag gjorde en flaska och så fick hon äta i våran säng, hon brukar alltid somna om efter det. Men inte idag inte, hon satt upp och lekte i sängen. Jag var så trött och somnade, har aldrig hänt förut! När jag vaknar igen, har hon på något sett ålat eller tagit sig närmare mig och lagt sig med huvudet på min mage och somnat. Lilla hjärtat vad underbart det var att vakna med henne så tätt intill, blev helt lycklig och tårögt! Så söööt hon är, vad jag älskar dig min lilla plutt.
Vart lite oroad när jag vaknade, att jag hade somnat medans hon var vaken fortfarande.Men vi har massa kuddar och täcken runt hela sängen så hon kan omöjligt ramla ner. Och skulle hon blivit ledsen skulle jag vaknat, men just att hon lagt sig på min mage och somnat om var så mysigt och jag vakande med världens leende på läpparna och kramade och pussade på henne massor och bara gosade hela morgonen♥♥♥♥♥♥

 

Kylskåpskap

Igår när vi var på affären vid oss och handlade middagsmat såg vi en annons om att någon sålde ett jättefint och praktiskt kylskåp och vi ringde direkt. Dom ville endast ha 400 kr för det! Så vi la ut vårat på blocket på kvällen. När jag vaknade ringde person efter person och ville ha det. Vi fick vårat sålt för 400 och köpte det nya för 400. Riktigt kap om jag får säga det själv eller vad tycker ni?
 
Gamla kylen


Nya kylen

Imorgon ska vi måla om köket och sen ta tag i all inredning, golv, köksluckor, bänk&väggskåp, handtag, bänkskiva, diskho, blandare och allt som ska bytas ut och köpas nytt! Låter inte kul för plånboken det här inte, kök är inte billigt!

Resten av dagen har Alicia och jag bara vart hemma och lekt och ätit känns det som, vi gick till stora lekparken vid vattnet och Alicia fick gunga för första gången i en bebisgunga och det tyckte hon var så roligt.
 
Victors syster följde med honom hem efter jobbet och så åt vi thaimat tillsammans och nu är Victor & Eldin och köper choklad och Cola till oss på ica stop. Gottigotti, känner att vi äter på tok för mycket sött just nu
...Måste sluta.
 











Min sötaste finaste underbaraste lilla plutt! Vad du är vacker

Söndag

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt, söndag är ju söndag!.. Började morgonen med att vara en riktig hemmafru, tog all tvätt och gick till tvättstugan, hem och städade upp och gav Alicia frukost mellan tvätten var igång.
Städar varje kväll, dagen därpå är det alltid lika stökigt..skyller på Alicia;) Så samma sak varje kväll, städa hela lägenheten för att morgonen därpå stöka ner allt igen och busa i varenda rum hihi.
Både min mamma och Victors mamma var här på besök, och Alicia var en stund utan oss hos sina kusiner och morbror och moster. Det tyckte hon var jätteroligt, och det är nyttigt för henne att vänja sig att kunna vara utan oss eftersom hon är en riktig mammagris för vi aldrig haft barnvakt;) Kommer bli jättesvårt med dagis sen om vi inte övar lite ibland. Plus att hon älskar när hennes kusiner busar med henne så det var roligt för henne, och sen sov hon gott ute i vagnen när vi fick hem henne igen.
Åt grillat idag, tusan vad gott..får passa på nu sista dagarna man kan grilla ute.
Nu ska jag kolla X-factor med Victor Sofie och Eldin. Kram


Bilder från dagen, Alicia sitter själv i sitt bollhav och leker, och sen bilder på när hon sitter i soffan och klappar och busar med pappa.
Precis innan hon gick till sängs ikväll skrattade hon jättemycket och det gjorde mig så lycklig, hon hoppade och stuttsade i mitt knä samtidigt som Victor hoppade framför henne och kittlade henne lite och busade. Hon härmade alltså honom och skrattade så mycket att hon blev jättetrött och somnade så fort vi la ner henne i sängen.







Täby centrum

Idag vaknade jag utav att jag hörde små barnröster inne i rummet. Jag skulle vara barnvakt åt Nathalie och Ryan men hade inte vaknat när min storebror ringt så dom hade kommit in.
När jag vaknat till, dukade jag fram frukost åt alla tre barnen och så åt vi. Sen väckte vi Victor och klädde på oss för att ta bussen till Täby centrum. Nathalie och Ryan tyckte det var jätte jätteroligt att åka buss och dom var så snälla och Alicia också så resan gick bra. I Täby centrum fikade vi och lekte på alla möjliga olika lekhörnor som fanns i centrumet. Vi träffade också polisen som stod och informerade i mitten. Nathalie, Ryan och Alicia fick göra fingeravtryck och det var spännande! Efter ett par timmar tog vi bussen hem igen och jag lämnade dom hos min bror som kommit hem.

Vi satte igång och gjorde mat och städade lägenheten, sen in i bilen och styrde mot Rotebro för fotbollsmatch. Victors lag förlorade med 3-1 så det var Inge kul, och det blev kallt som tusan att sitta där! Jag packade in Alicia rejält med både mössa,tjocktröja, fleece, och jacka! Så inte hon skulle frysa iallafall;)

Nu sitter vi här i soffan jag Victor och Henric, med 1,3 kilos godis och cola och filmer..behöver jag ens säga att det här ska bli väldigt gott och mysigt! Perfekt avslut på en trevlig lördag.

Vill önska er alla en fortsatt härlig lördag! Kram


Ett halvt år!

Tänk att du redan är ett halvår! 6 månader sedan du öppna dina stora fina ögon för första gången och vi fick äntligen träffa dig. Du trivdes så bra i mammas mage att du stannade en hel vecka till, gjorde oss galna och fick oss att längta ännu mera. Om lika länge fyller du ett år! Jag älskar dig mer och mer för varje dag och att vara din mamma är det absolut bästa som finns. Så glad att just du kom till mig. Du gör mig stolt varje dag, och jag blir glad av att se dig växa och lära dig nya saker hela tiden. När du skrattar är det mest betydelsefulla, när du är lycklig är jag det. Du är min lilla prinsessa och för dig gör jag vad som helst! Flera gånger om!

Idag skulle Alicia på 6-månaders kontroll och jag åkte dit vid 13:00 men ingen var där, måste tagit fel på tiden..åh men hoppas på en ny tid nästa vecka, ville ju så gärna idag.

Det bra med att jag väntade länge dör va art jag fick syn på en korg högt upp på en hylla med glömda saker från BVC. & i korgen ser jag Alicias katt snuttefilt. Blev överlycklig! Hon har haft den sen hon föddes och så tappade vi den igår. Vilken tur att vi tappat den där och att vi fick tillbaka den!!

På sin halvårsdag fick Alicia två små presenter, en badanka och en hammare som låter när man pangar.

Nu har precis Alicias faster gått en promenad med henne i vagnen så hon somnat och innan det åt hon!
Inte lite heller..två portioner köttfärssås och spagetti, sen päron&persika puré till efterrätt och hon verkade ändå inte mätt så värmde en flaska efteråt och den tröck hon i sig också! :o
Vad har hänt, hon brukar knappt äta upp en portion när hon äter mat, detta gillade hon tror jag ;)



Mums

Gröt är gott! Roligt att leka med också..
 













Onsdag

Dagen har sett ut som så att jag och Alicia tog oss till öppna förskolan och sjöng och busade som hon tycker om jättemycket! Vi gjorde även hennes fotavtryck på en vit body och hennes och mina handavtryck på papper, blev jättefint ska dit nästa vecka och hämta dom. Sen blev det middag hemma hos Jocke och Camilla, jättegott och sen hem igen och nu har vi besök här hemma och ska dricka te och äta lite gott. 
Det var dagen väldigt snabbt! När vi kom innanför dörren möttes vi av ett paket till Alicia och i paketet fanns smakportioner av gröt och välling. Alicia blir 6 månader på fredag så hon fick faktiskt provsmaka välling innan hon gick till sängs ikväll och hon gillade det dirrekt.
 
Imorgon bitti ska jag upp tidigt och tvätta, sen till bvc för mammagrupp och på fredag ska vi dit igen på 6 månaderskontroll och se om Alicia blir godkänt;)  haha nej.. dom ska bara kolla vad hon kan och om hon följer sin vikt och längd kurva osv, och vad alla säger och jag tycker så är hon väldigt duktig med allting och tidig och följer sin utvecklingskurva väldigt bra. Lär sig nya saker varenda dag
 
Idag ställde hon sig nästan helt i krypställning några sekunder, hon har under en tid försökt och sparkat med benen och försökt ställa sig på alla fyra men inte riktigt kunnat. Snart kanske hon kryper, hon kan åla sig bakåt och flytta sig sidledes men inte frammåt än.
 
Nu ska jag vara social och gå och sätta på te vatten! Sen sova, ser verkligen inte fram emot tvättiden imorgon som börjar 07.00 Fyyy...
 
Öppna förskolan
.







Alicia fick en fin tuppkam


Gofisar


Paketet vi fick hem med smakportioner! Tack så mycket Nestlé

Värmdö

Har storstädat hela lägenheten från topp till tå och skurat och gjort fint i badrummet, pjuuh det var jobbigt! Nu väntas film och mys med älskling och två kompisar innan vi går till sängs.
Imorgon kommer en kille hit med köksprover och ska räkna ut hur mycket det kommer att kosta att renovera hela vårat kök.
 
Tidigare idag åkte jag och Milla till värmdö, våra bebisar skötte sit exemplariskt. Alicia vill helst inte sitta i vagnen utan hon vill va med uppe på både bussar och tåg och ja helst hela tiden. Men det gör inget, mitt lilla charmtroll är så nöjd då och sitter och skrattar och jollrar mot alla människor och alla blir så glada och pratar tillbaka med henne och det älskar hon! Nöjd och glad bebis, nöjd och glad mamma! Hon är överdrivet social och pratglad min lilla bebis! (alla tycker det, o det är ju bra) Inte har hon fått det från sin pappa iaf, som är otroligt blyg och säger inget alls om han inte måste.. Kanske inte så mycket utsida från mig, men definitift mamma upp i dagen på insidan eller vad säger ni?

Jag köpta lite kläder till Alicia i värmdö också, kan inte låta bli..Shoppahollic som jag är, Victor kommer låsa in mig snart. Jag kan inte gå utanför dörran utan att köpa något, om det så är kläder, saker till hemmet eller bara något litet. Men det gör mig lycklig så då är det okej, o vad gör det om hundra år?!
 
Nu ska jag vara social
 
Tänk att jag varit såhär stor, eller haft sån här stoooor mage! Kan man inte tro, nu väger jag som innan graviditeten, kanske till ochmed mindre.
Saknar min bebigmage lite faktiskt, och sparkarna och spänningen. Min lilla plutt blir 6 månader på fredag! Förstår ni hur fort det har gått, känns nästan som igår hon föddes, men ändå som om vi alltid har haft hennes hos oss

Vad Alicia äter

Alicia börjat med smakportioner när hon var 4 månader och en dag, då åt hon mosad potatis med bröstmjölk och lite smör, hon åt palsternacka och morötter t ex. Vid 5 månader började vi med gröt som hon nu äter varje morgon. Frukt får hon till mellis varje dag, antingen banan, äpple, eller nektarin som hon gillar väldigt mycket.
 
Nu är hon snart 6 månader och äter nästan samma som vi äter, fast utan kryddorna, salt och de bebisar inte får äta! Hon älskar Kyckling med currysås och ris och det som helt klat har tagit priset är middagen hon fick när vi var bjudna på middag hemma hos mina föräldrar igår.
Kyckling och innuti skinka, hemmagjord jättegot potatismos och gooood sås, hon åt upp hela sin tallrik vilket hon aldrig gjort förut och spillde knappt någonting;) 
Klart hon gillar det som smakar lite iallafall, skulle jag också gjort.
 
Matbebis som precis börjat med potatismos och palsternacka







 

BILDER

Alicia med sin kompis Lias

Alicia gillar skorna

Min favorit tjej





Söndag

Vecken som Victor vart ledig har gått ruskigt fort! och inga blogginlägg alls såg jag nu, men så blir det ibland..Eller hela tiden. Jaja vi har inte gjort något speciellt utan bara njutit utav att ha varandra hemma. Jag och Alicia drog med Victor till öppna förskolan och sjöng och hade det roligt, vi var i stan och köpte en ny skötväska och fikade och strosa runt i gamla stan. Föresten så har vi faktiskt hunnit måla om hallen också, vart på IKEA och haft besök utav både Eldin och Sofie och av Henrik och Madde. Jag har sökt nytt jobb till Victor. Samt en 20.års middag igår och middag hemma hos mina föräldrar. Gröna lund hela dagen idag! En hel del när jag tänker efter, men ändå inge stress och bara varit. 
 
Imorgon bitti åker jag tidigt till Milla för att vi ska ta oss vidare till Värmdö för att hon ska köpa bromsklossar till bilen?hm.. Sen får vi se hur vi tillbringar resten utav dagen, Min bror o hans fru och Alicias kusiner kommer hem inatt efter en vecka i grekland så jag kan tänka mig att jag ska träffa dom imorgon också.
 
 
lilla toker på bussen i STAN
 
Höstnytt till min prinsessa

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu