Gravid vecka 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt ochväger ca 500g. Fostret börjar nu få mer regelbundna sovvanor och är livligare än tidigare. Det är inte ovanligt att du känner kullerbyttor i magen och rörelserna kan kännas utanpå om man håller handen på magen.
Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.

Se nu till att ta vara på tiden under graviditeten. Oftast mår den blivande mamman bra och besväras förhoppningsvis inte av tidigare symptom som trötthet eller illamående. Njut av tiden tillsammans och hitta på något roligt.

Hon rör sig hela tiden nästan, det är helt otroligt vilken känsla det är. I går morse när jag låg och vilade sparkade hon med benen och höll kvar det mot min mage en lång stund, kändes nästan som om hon hade fastnat ett tag.

Undra vem hon kommer att likna

Godmorgon, eller godeftermiddag kanske! Ruggit och grått ute idag, vill helst bara stanna inne och mysa framför en film hela dagen. Men kvart i 7 ska jag vara hos barnmorskan och lyssna på vår lilla prinsessa.

Jag och Victor som bebis


Måndag

Hej alla fina! Sitter framför TVn och kollar på mitt stora feta syrianska bröllop. Tycker faktiskt att tjejerna gör sig väldigt fina med sina klänningar och hår.
Helgen har varit super trevlig, sov med Victor i fredags och vi åt tamarine och kollade på idol och bara myste och i lördags var jag med Sofie och Eldin hemma hos mig. Igår passade jag Nathalie och Ryan som är mina brorsbarn.
Min lilla flicka rör sig ordentligt där inne nu och man känner det på riktigt, en obeskrivlig känsla. Känns som om att hon vill sparka sig ut ur magen. Har även köpt en vagn som är både sitt och ligg och sedan en bilbarnstol! Är super nöjd.

Fina höstväder

Dagen började med städning, fix och trix med bebissaker och packa. Jag ska flytta så småningom, har hittat några lägenheter i bollstanäs som intresserar mig men vi ska vänta lite gran för jag tror att det kan komma något bättre. Vill iallafall flytta vid årsskiftet så allt är klart tills bebisen kommer, känns ganska jobbigt att behöva flytta och möblera med ett spädbarn.

Var hos bm förra veckan och lyssnade på hjärtat igen, fortfarande i sin egen takt, annars är allt annat hur bra som helst. Hon säger att jag bär på ett unikt barn, kanske och i så fall har jag en unik Victor också. Hans hjärta har en vilopuls på 37/40 slag i minuten vilket är alldeles för lågt. Jag själv har 76/80 och normalt ligger mellan 50-100. Jag är ganska oroad över honom men han mår bra iaf! Bebis är pappa upp i dagen. Kan tänka mig att hon kommer se ut precis som honom också! ♥

Just nu är jag lycklig, allt går framåt och jag har en så otroligt fin familj. Hade inte klarat mig utan mina föräldrar och syskon som hjälper mig så enormt mycket i det hela. T ex så har jag fått bebissäng, sänghimmel och bädddset, vagn, bärsele, babysitter, hoppgunga, och hur mycket fina kläder som helst av min storebror och hans fru. Mamma och pappa ska köpa en lägenhet till mig! Sen får jag inte glömma mina fina vänner, speciellt Sofie Caroline och Jenni. Jag är verkligen lyckligt lottad. Min lilla ängel i magen har även börjat röra sig och jag känner det nu!
Nu ska jag ut i höstsolen och ta en promenad för det ser riktigt härligt ut ute idag. Skönt att slippa regnet, dock är det kallt så snart blir det väl vinterjacka.
Kläder som jag fått och köpt till lillen hitills




För mig är du helt perfekt


Du är så duktig min lilla ängel

Hitills har min graviditet gått bra, spytt två gånger annars har jag knappt känt av det. 3 oktober var det dags för rutin ultraljudet, jag var väldigt spänd och nervös pågrund av att jag varit på akuten två veckor tidigare. Jag kom in i rummet och la mig på britsen och drog upp tröjan. Jag blev bemött på ett bra sett av en trevlig kvinna som började undersöka min bebis. Helt ofattbart var det att se på riktigt! Hon sprattlade och rörde sig och allt var precis som det skulle och hon växte i takt. En så otrolig lättnad, och ja det var en liten flicka(visste det)! Blev så glad över att allting såg bra ut. Dock så slog hjärtat fortfarande lite långsamt så en doktor skulle få undersöka min prinsessa lite senare under dagen. Jag blir rädd och orolig och det märker hon av, hon säger att jag inte behöver oroa mig för hjärtat arbetade som det skulle och allt var normalt och att doktorn bara skulle kolla lite extra.
Jag gick en sväng på stan med sofie i väntan på att få komma tillbaka, samma sak här, tre doktorer kollar på min bebis hjärta och allt är bara normalt och nu slår det i 103 slag per minut. Fortfarande för långsamt då det ska slå mellan 120-150 slag per minut. Doktorn förklarar för mig att han ska ringa ett samtal, jag börjar oroa mig och gråten kommer. Är det något fel på henne? Vad kan det vara? Jag ställde frågor men ingen kunde svara och det var det jobbigaste att inte veta vad som hände/skulle hända eller kunde hända. Jag struntade i allt annat och tänkte bara på min dotter, i den här sekunden bestämde jag mig för att kämpa, hon ska få se världen och allt ska bli bra. Det måste det bli.
Han kommer tillbaka och berättar att han skickat en remiss till Astrid lindgrens barnsjukhus, jag undrar varför? Allt såg bra ut?..En speciallist ska undersöka min dotters hjärta och jag fick tid två dagar efter. Fanns inte så mycket att säga eller göra kände jag i den stunden, bara acceptera läget, vara stark och hoppas på ett under. Under måndagskvällen och hela tisdagen funderade jag på vad det skulle kunna vara, jag försökte underlätta genom att inte ligga på rygg så att hjärtslagen skulle börja pulsera snabbare. Mamma tvingade mig äta massor av extra nyttigheter och drog ut mig på snabba promenader i skogen.
Idag var det onsdag, jag och Franziska åkte in till fosterkardiologi på Astrid lindgren, namnet lät läskigt men jag försökte att inte vara oroad, så min prinsessa skulle bli orolig. Jag drack liter med iskallt vatten för att väcka henne och sen blev jag inkallad av en sjuksköterska som berättade vad som skulle hända. Jag kände mig redan lugnare för hon var så snäll och förstående, 10 minuter senare kom min doktor och en till tjej som hette Felicia minns jag, också en doktor. Jag fick lägga mig på britsen och dra upp tröjan, jag hade fått veta innan att han skulle kolla på hjärtat under en längre tid och koncentrera sig och sedan skulle han förklara för mig. Jag låg där snällt och kollade på min lilla ängel, lite jobbigt var det att dom var tysta eller pratade på deras "doktor språk" men jag kände mig ändå ganska säker. Efter en stund började han förklar hur ett normalt hjärta såg ut och ritade upp ett, hur det fungerade och visa en massa färger som var blod som pulserade upp och ner och knutar som gav elektriska stötar, kammare som öppnades och stängdes osv. Jag väntade hela tiden på att han skulle säga och så här ser ditt barns hjärta ut..Men min prinsessas hjärta är precis som det ska, allt är i sin storlek och det finns ingen "block". Vilken lättnad, det ända är att det slår lite långsammare än ett vanligt hjärta, men idag var det uppe i 108 slag per minut. Jag fick ligga meg ekg och lyssna på mitt eget hjärta och sen stack sjuksköterskan mig i armen för att utesluta att jag bildade antikroppar. Allting såg bra ut hitills, och doktorerna förklarade igen för mig att fortsätter det så här så är det ingen fara för varken fostret eller barnet. Han vill hålla koll på hjärtat så jag ska på återbesök den 9 november, om 5 veckor. Går det åt fel håll och blir sämre, så kan vissa saker som t ex förlossningen påverkas och bebisen. Men det ska jag inte tänka på nu, det ser ljust ut och vi får hoppas att det blir bättre och bättre för var dag som går. Min lilla ängel är en kämpe, om du bara visste hur stolt jag är över dig min sessa. Du är så duktig 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu