Lördag 31 Mars

Vaknade upp hemma hos Victors mamma idag med min fina familj. Vi sov allså här och hade mysfredag igår och älskling skulle jobba idag så det var därför vi sov här. Jag och Alicia har spenderat dagen innomhus med hennes farmor, faster, farbror och gammelmormor. Ville inte gå ut pågrund av det ruggiga vädret, men ikväll ska vi åka hem igen efter vi fått god mat och släkt ljusen(earth hour ikväll).

I torsdags var jag på bvc med vår lilla prinsessa och hon är nu 49 cm lång och väger 3470! Det betyder att hon växer hur fint som helst, hon börjar redan bli så stor hihi. Allt såg jättebra ut med henne och  jag fick tider då föräldragruppen börjar. Ska bli jätteroligt att träffa andra mammor med bebisar i Alicias ålder.

Har med min kamera så ska försöka ta lite bilder ikväll, så lägger jag in de senare :)

Bruna ögon

Alla bebisar har ju samma klarblå ögonfärg vid födseln och sen ändras den till blå, grön, brun osv. Kan ta upp till ett år och ögonen kan skifta färg väldigt mycket. Alicia är 3 veckor imorgon och vi tycks nu se att hennes ögon går mot det bruna hållet. Vore inge konstigt eftersom både jag och Victor har bruna ögon(Alicia har mina ögon också, säger alla iaf). Först hade hon väldigt blå, sen blev dom grön-grå och nu tycker jag att dom är lite blå fortfarande men mest brungröna. Ska bli spännande att se i vilken färg dom slutar och också spännande att se hur Alicia ser ut om ett tag. Hon förändras hela hela tiden! Från dag till dag har hon blivit större och ändrar utseende. När hon föddes tyckte jag att hon var lik Victor, nu tycker jag inte hon är lik någon. Alla säger så olika också så kul att höra, Hon är bara lik Victor, bara lik dig, hon är lik sig själv hon har pappas mun lalala :) Hon är inte lik mig som bebis iaf. Men vi får väll se, världens finaste är hon iallafall



24-timmars ekg

Hej! Nu har jag och Alicia precis kommit hem från Karolinska sjukhuset. Hon har haft 24 timmars ekg på sig, så från igår tills idag hade hon klistermärken på magen och sladdar här hemma :( min lilla bebis! Idag var vi tillbaka dit för att ta bort sladdarna. Hon hon har varit så duktig på alla kontroller och allting. Hoppas det här var sista gången för det är inge kul att se sin lilla bebis med sladdar även fast det inte är något farligt med de, det hade ju kunnat vara värre. Nu är det Victors tur att göra 24-timmars för att kolla så allt är bra med honom också och det tror vi. Allt är bra med Alicia iaf, tur det! Var ju så mycket undran och oro under graviditeten.
Nu ska jag gå och mysa med min fina dotter. Hoppas alla har en fin dag! Och fina läsare jag har som kommer in och kikar även fast jag knappt är aktiv. Jag ska försöka att skriva lite oftare. KRAM

Här var för två veckor sedan, min lilla stjärna. Så som vi älskar dig!!!!!!!!!!

Magen under graviditeten

Här är lilla Alicia i magen! Helt sjukt att jag varit så stor, minns det knappt och det var ändå bara 3 veckor sedan jag hade en jättemage :)

Alicia sovrekord

Inatt slog Alicia sitt sovrekord. Hon somnade vid 23.30 och sov ända till 07 i sträck! Vanligtvis vaknar hon och får mat och ny blöja varje natt. Men inte denna :) Det kan bero på att hon var vaken i princip hela dagen igår för att vi var på kalas hos min kusin som fyllt 15. Det var så mycket folk, och så mycket nytt att kolla på och alla ville hålla i henne så hon fick aldrig riktigt chansen att komma till ro och somna min lilla bebis.
Alicia kalasfin

När Alicia kom till världen

Förlossningsberättelse

Vår förlossning gick bra! Det var en otrolig upplevelse som inte går att beskrivas i ord! Smärta, lycka, dröm, verklighet, kärlek, rädsla,oro,längtan. Att få föda fram sitt barn var det finaste jag gjort. Ingen kan förstå en förlossning, allas förlossningar är unika och olika. Victor och min mamma var med under hela förlossningen, jag hade 3 underbara barnmorskor. Hade inte kunnat önska mig någon bättre förlossning. Ska skriva ner lite kort om den, från mig själv och lite med hjälp av journalen.

Natten till tisdagen den 6 mars vaknar jag vid 01.50 ungefär och ska gå på toa, när jag ställer mig upp känner jag hur det rinner något längst benet och det var då vattnet som börjar sipra och pyttelite blod. Blev rädd och står blixt stilla och ringer Victor som sover i rummet bredvid. Han kommer upp och min mamma också samtidigt som det rinner mera. Vi ringer till förlossningen men jag har inga värkar så det ber mig vänta hemma tills 08.00 då jag kan komma in på en kontroll om inget hänt innan dess. Vi är uppe tillsammans ett tag men sen somnar Victor, jag är alldeles för spänd för att ens försöka somna.

 

Vid 07 börjar jag faktiskt få lite värkar, som mensverk. Oregelbundna med 20, 15, 10 minuters mellanrum.

 

Strax innan kl 08 hämtar min storebror oss och vi styr mot Karolinska, det är kö så vi är framme innan 09.

 

Skrivs in och får ctg på magen, kollar hjärtljuden och mina värkar. Hjärtljuden är ”låga” och vi(jag och victor ligger och kollar på skärmen hela tiden) Har två värkar på en timme och tänker att vi får säkert åka hem igen.
11.21 undersöks jag av en läkare, hon ser att mitt vatten gått! De trodde nästan inte på mig först och frågade om jag kunde ha kissat på mig haha. Läkaren vill skriva in mig på förlossningen fast jag inte har värkar ännu, pågrund av att fosterljuden är annorlunda och att jag är så orolig över bebisen. YES tänker vi! Bebis snart :D

 

Var öppen 2 cm, jag skulle få värkstimulerande dropp och en ballong!

 

Vi går och äter lunch och går sen tillbaka till förlossningen, jag har lite onda värkar.

12.24 får vi ett rum(undersökningsrum bara)

13.18 ctg på magen och jag får en tun slang i armen som de senare ska sätta värkdroppet i.

14.30 Sätter de in en ballong mellan mina ben som ska öppna mig mera. FY helvete ad ont det gjorde när dem sprutade in vatten i ballongen! Höll på att kräkas och svimma på samma gång, ush ont ont ont. När de då sa att jag kan vänta mig mycket mycket värre sen ville jag inte mera!(de där var det värsta under hela förlossningen)

 

17.40 åker ballongen ut för jag är öppen 3 cm då, får flytta till förlossningsrummet, samma som kronprinsessan hade ;)

 

18.00 får jag värkstimulerande drop in i armen. På bilden under ser ni mina fina sjukhustroser och min kompis(värkdroppet som hänger på en grej jag fick gå runt med)

18.45 läggs en test EDA(smärtlindring i ryggen) Jag har knappt värkar än så den ska bara testas och sen fyllas på när jag får riktiga värkar. Trycket från EDAN gjorde ONT som fan också.

 

18.50 Knappt värkar fortfarande så de höjer droppet. De gjorde barnmorskorna lite då och då tyckte jag men står så i journalen iaf.

 

Kändes sjukt segt att ingenting hände, jag bara låg där och väntade..och Victor kollade på film och mamma hade kommit. Vi åt lite middag och pratade och jag satt vid facebook då och då.

 

21.32 Är det skiftbyte och 3 superbra barnmorskor kommer :)

 

21.34 skalp ctg sätts på bebisens huvud för att se hjärtljuden. 110-115. Jag har 2-3 värkar på 10 minuter
21.50 Då hjärtljuden gått ner till 80 och 50 några gånger och gjort oss lite oroliga så bestäms de att jag inte får äta eller dricka iaf att det skulle bli akut kejsarsnitt.

 

Jag blir lite nervös och orolig men tror att allting ska gå bra, jag mamma och Victor kollar på skärmen med hjärtljud hela hela tiden :) Och jag hade tur, det var lugnt den kvällen så det var alltid minst en barnmorska inne på rummet med oss.

 

22.47 får jag lustgas och andas igenom mina värkar, skönt var de. Jag svävade och snurrade och hade det hur bra som helst. Toppen på värken försvann.

00.30 Sen står det inte något om EDAn men jag fick bedövning i ryggen vid ungefär 00.30 och den har precis börjat värka. Blir undersökt och är öppen 5 cm BARA.

00.54 får jag ont som in i helvet och plötsligt är mina värkar 7 st på 10 minuter! Barnmorskan sänker droppet för att det går för snabbt men det hjälper inte så hon stänger av droppet helt. Undersöker mig och jag är öppen 10 cm!
Här hänger jag inte med alls, fattar ingenting varför jag plötsligt fick sån smärta och sånt tryck och svimfärdig och snurrig och jag venne vad ONT iaf!

 

00.57 KRYSTVÄRKAR

 

01.22 Föds en perfekt liten flicka. Hon skriker direkt och läggs på mitt bröst. Victor klipper navelsträngen. Sekunderna efter det här är obeskrivliga.


Alicia Nathalie

Sådär ja! Det var ett tag sen sist, och som ni säkert förstår så har vi fått våran efterlängtade bebis! Den 7 mars kl 01.22 tittade vår fina fina lilla skatt ut. Ska skriva lite mera om de och en förlossningsberättelse ska ni få! Varför jag inte bloggat tidigare är för att vi landat här hemma, bara njuuutit en massor av vår nya familjmedlem, tagit det lugnt, gått promenader, haft många besökare, varit hos victors familj två dagar/kvällar och ätit osv. Jag har helt enkelt inte haft tid eller ens velat sitta vid datorn. Vill ge all vaken tid till Alicia och kan inte slita mig från henne många sekunder! Det här nya livet är helt underbart! Älskar allting med att vara mamma till Alicia. Vi har fått världens snällaste bebis, säger inte många pip alls bara då hon har ont i magen, vill ha mat, närhet, ny blöja, komma upp och ligga på magen. Hon låter oss för det mesta sova hela natten, från 00 till 05 ungefär sen lite mat och ny blöja och sover sen vidare till 08-10 någonstans. Så fantastiskt att för varje dag lära sig något nytt om henne. Hon är snart två veckor och har förändrats dag från dag i både utseende och sätt. Alicia är mycket mera vaken nu än för en vecka sen och gillar att ligga och kolla från sin babysitter. Hon går upp i vikt som hon ska och allting är hur bra som helst med oss alla!

3 timmar gammal Alicia, precis kommit till vårat rum på BB

Bebis på G???

Vaknade 01.52 tror jag det var, trodde det var morgon och gick upp och kissade. När jag är klar och ställer mig upp känner jag hur det rinner längs med mina ben. Torkar mig lite och ser slem/lite rosa flytningar(ursäkta informationen). Tänker att nu har slemproppen gått, blir glad och rädd på samma gång och ringer Victor som ligger i sovrummet och sover haha vågade inte flytta mig. Märker att han vaknar till men inte svarar och börjar ropa på honom istället att komma och att jag har panik! Då kommer han snabbt och ser också att det rinner ;) Sen börjar det rinna mer och mer, det måste vara vattnet tänkte jag och ringer in till förlossningen och meddelar läget. Jag hade inte värkar ännu så hon bad mig vila, och komma in vid 8 ifall inget hänt innan dess såklart. Jag blir glad och tänker snart blir det minsann bebis! Fast jag hade inga värkar ännu :( Gick och la mig i sängen, men gick inte att somna, vi gick ut en liten stund, satt i köket, drack saft och så har jag kissade 4 gånger till tror jag :O Och varje gång efteråt rinner det hur mycket vatten som helst. Häftig känsla, men läskigt också!! Går inte att beskriva. Så har det sett ut från 02 fram tills nu. Nu sitter jag här vid datorn och har fått lite värkar, klockar dom från älsklings mobil och dom kommer med 4-5 sen 9 sen 6 sen 4-5 minuters mellanrum och de håller i sig i runt en minut. Ont gör det!!!! Känns som mensverk, blandat med sammandragningar och massa annat gånger 100, men jag tycker inte att det är olidligt ännu så det lär ju bli mycket mycket mycket värre! Nu gör det ont, men inte ont ont ont om ni förstår. Jag klarar mig bra :) Ska börja klocka mina värkar från datorn nu också så kan jag lägga upp en bild på hur det ser ut, kul att följa. 

Om jag inte skriver något mera nu, så åker vi somsagt in till förlossningen klockan 8 för en kontroll, sen kanske vi har bebis om ett par timmar eller längre. Man vet ju aldrig :) Hoppas jag får sova lite där också! Trött nu :( Men för spänd för att sova.
Ha en fin tisdag allihopa

In till förlossningen

Godmorgon! Tänkte att nu passar det med en liten uppdatering. Igår var vi hos barnmorskan, och hjärtljuden på bebisen hade sjunkit igen. Så hon föreslog att vi skulle åka till förlossningen för en extra kontroll för att kolla så allt var bra, hon ringde till karolinska och det sedan åkte vi in. Jag, Victor och Franziska. Väl där fick jag ligga i ett undersökningsrum med ctg på i en timme ungefär för att mäta bebisens hjärtljud. Det var lite obehagligt att höra och se hela tiden, hennes hjärljud låg runt 100 bara, så det var väldigt lågt och det gjorde mig orolig och rädd så mina hjärtljud var uppe i 105 ett tag. Sen gick mina ner till 80 och hennes upp till 120 och så höll de på fram och tillbaka. Ibland tappade den kontakten också och det var riktigt otäckt. Vi var på förlossningen i 6 timmar sedan fick vi åka hem för att allting såg bra ut bara att hjärtljuden var lite låga men de såg inga konstigheter alls så vi åkte hem. Skulle bli uppringd idag av spec mödravården men det lär inte behövas längre ;)

5 Mars

Ingen bebis inatt heller! Och säkert inte idag, inte ett endaste tecken fortfarande! Börjar nästan bli lite ledsen nu, men jag håller ut! Väntar ju på det bästa man kan tänka sig!!. Idag ska jag till mvc också och kolla så allt ser fint ut med prinsessan där inne. :)
Helgen då, bara gått och väntat och längtat men ingenting har hänt, varit i stan och kollat runt med älskling och ätit. I fredags lagade vi mat tillsammans med Henrik, Madde och Wiggy och senare på kvällen åkte vi alla hem till Husse och Astrid och hade mys kväll och bakade och lite sånt.

Igår köpte vi faktiskt en ny vagn också. Lite impulsivt med den var både bättre och finare än första vagnen plus att babyskyddet vi har passade även till denna vagn. Praktiskt! Så här ser den ut.

Vecka 41!

Känns helt fel att gå in i vecka 41 idag då man är gravid i 40 veckor. Men så är det, en envis liten bebis som inte vill titta ut ännu. Nu är vi på övertid.

Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast ca 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor Om förlossningen behöver sättas igång så görs det på förlossningen/BB i vecka 42.

Du kommer tillbaka till barnmorskan på efterträff (efterkontroll) ungefär 6-12 veckor efter förlossningen. Du ringer själv till din barnmorska och beställer tid. Om du behöver preventivmedel så kan du fråga barnmorskan om det då. Amning är inget hundra procentigt skydd mot graviditet. Har du frågor före din efterträff kontaktar du självklart din barnmorska.


Ditt barn är nu ca 50cm från topp till tå. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Efter födseln lossnar moderkakan, navelsträngen slutar fungera när barnet tar sina första andetag. Graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Det kan göra att pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och även innehålla små mängder mjölk. Könsorganen kan påverkas av detta, blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normalt och försvinner efter ett kort tag.

Nu är det snart dags! Det är nära din partners beräknade förlossningsdatum. Då kan det vara bra att komma ihåg att många går över tiden, ofta förstföderskor, så ha tålamod och bli inte orolig om bebisen tar tid på sig att komma. Ta väl hand om varandra den tid som är kvar så att ni är starka och utvilade då dagen för födseln kommer.
Här var ifrån förra veckans graviditetskalender, finns inte så mycket att säga denna vecka förutom att vi bara går och längtar ihjäl oss efter bebisen.

1 mars, A.....s beräknade dag

Den magiska dagen är kommen! Dagen som jag väntat på och längtat efter ända sedan i somras! Ingen bebis har tittat ut ännu, så en mars bebis får vi det är ju säkert nu. Helt ofattbart att jag varit gravid 280 dagar och nu är väntan slut. Eller inte riktigt, nu får vi bara vänta på att hon är redo att komma ut och möta världen. Jag hoppas att det blir riktigt snart för jag håller på att spricka här hemma. Både av att magen är sååå stooor nu och av längtan och spänning. Kooom ut nuuu lilla lilla älskling.
Hela morgonen har jag städat och skurat golvet i hopp om att få igång lite värkar men än har det inte de minsta lilla effekt! Hon kommer helt enkelt när hon är redo, jag har provat massa trix nu men ingenting värkar passa den här lilla damen. Punktlig var hon inte heller, eftersom det här är hennes beräknade dag. Men hon kan ju faktiskt fortfarande komma idag, hoppas hoppas hoppas. Va lite snäll nu bebis och kom UUUUT!? Håller verkligen på att bli galen haha :) Nu ska jag gå till mitt stora hjärta och mysa lite och passa på att vila upp mig. Njuuuuta och sooova, det vet man ju aldrig när man får göra igen;)
Håll tummarna för ass att vi får en bebis SNART!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu