Springer på toa..

En stup i kvarten! Helt seriöst så kissar jag hela tiden känns det som, inte för att jag "behöver" utanför att det känns som om jag kommer kissa på mig annars. Haha så konstigt men det är nog bebisen som trycker ner mot blåsan nu och sparkar där.
Igår när vi skulle ta ut pulkorna från förrådet gjorde jag en typisk själv-knockning, ställde mig på gräsklipparen och så pang fick jag handtaget i ansiktet under ögat! Ont som tusan och idag är jag lite lite röd och det gör ont, tur att jag inte är en sån som för blåmärken lätt annars hade jag haft mig en riktig klocka idag!

L Ä N G T A N är enorm nu! Min fina lilla flicka snart är du hos oss

Godmorgon

Hoppas alla haft en bra helg! :)
Det har jag haft och vaknade innan 7 idag och klev upp med mitt hjärta. Nästan 15 minus ute, nu kommer vintern iallafall som man "längtat" så efter.
Igår kväll var vi ute och åkte pulka faktiskt, så himla roligt var de men backen är jättehög och guppig så jag var jätteförsiktig så jag inte skulle ramla på magen. Fick en stooor längtan till att åka till fjällen eller alperna och åka skidor, har inte kunnit gjort det i år men nästa!

Idag tänker jag inte gå ut, har ont i magen och vet inte varför riktigt men det är lillen som bökar och sen är det riktigt kallt ute och det säger ju sig självt. Idag ska jag kolla vidare på lägenheter på hemnet och försöka hitta någon som passar oss. Visningen på lägenheten igår gick bra, fint område, jättestort förråd, nära till allt och så men jag gillar inte riktigt hur det var innuti. Rivit väggen mellan kök och hall så man kom in direkt i köket? Kändes lite konstigt och badrummet.. Jag nådde inte ens upp till spegeln :( Sen var köket inte i bästa skick och med en liten bebis, är det inte det lämpligaste att flytta in i en lägenhet där man vill börja göra om så mycket och fixa. Några tapeter och måla om och sånt får man ju räkna med, men känner inte för att börja riva och fixa om alla möjliga rum.
Längtar till våren och sommaren! Den här sommaren ska jag bara njuta, ingen skola, inget jobb! Bara ta det lugnt och göra roliga saker tillsammans med min familj och mina kompisar. Ta varje dag som den kommer och njuuuta ordentligt. SOl och BAD

Kanske konstigt med en bild på jordgubbar när jag skrivit om 15 minus och pulka men men! Man måste ha någonting att längta till


♥♥♥

Jag har just kommit på världens bästa studentpresent till min älskling!
Längtar tills du tar studenten!



Vecka 36

Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixerat sig i bäckeningången nu. Du kan ha svårt att sova, du behöver vända dig ofta och drömmer kanske kraftiga, tydliga drömmar. Det är mycket som ska bearbetas inför förlossningen och den nya familjen.
Fortsätt vila ofta, de sista veckorna kan kännas tunga och långsamma.

Barnet är ungefär 46cm från topp till tå och väger ca 2,8kg. Barnet äter nu bara upp sig inför livet utanför livmodern. Rörelserna upplevs kraftfullare och tydligare. Du kanske kan se en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Du ska känna barnets rörelser varje dag.

Nu träffar man ofta barnmorskan/läkaren varje vecka för att kontrollera bebisen och hur förlossningen närmar sig. Om ni inte redan har gjort det är det hög tid att prata med BVC om hur ni vill ha förlossningen, exempelvis hur födseln ska gå till och om kvinnan önskar smärtstillande medel. Prata gemensamt om detta och skriv gärna ett förlossningsbrev med önskemålen.
33 dagar kvar nu, känns hur lite som helst. Graviditeten börjar faktiskt lida mot sitt slut, imorgon är det 7 månader sedan jag fick reda på att jag hade en liten i magen. Och jag har gått 247 dagar! Bebisen kanske tillochmed är snäll och vill titta ut två veckor tidigare, och då kanske hon är här om 2-3 veckor! Det går inte att förstå, helt overkligt fortfarande. Undrar när jag ska fatta att jag snart har en bebis utanför magen! 
De flesta kommer mellan vecka 38-40, vill inte gå över tiden men jag har en känsla av att hon kommer i slutet på februari. L Ä N G T A R
Gissar på att hon kommer att vara 49-50 cm lång och väga runt 3300 gram.
Förövrigt så mår jag hur bra som helst, lite ont utav sammandragningarna ibland och när hon sparkas hårt.


Stora bebismagen!



Full rulle

Har haft fullt upp de senaste dagarna, därmed inget bloggande. Inatt hade jag en helvetes natt igen, Precis som natten för en-två veckor sedan. Förstår inte hur man kan vakna och må så dåligt? Gick upp och drack lite vatten och sen blev det ännu värre, låg i sängen och hoppades att det skulle gå över och så somnade jag om efter en stund och vaknade och mådde bra! Konstigt..

Åkte till täby centrum imorse och köpte en skötväska till vagnen som snart ska packas, har redan börjat packa lite på den första väskan. Allting börjar bli klart och i sin ordning för bebisen, vi har inte satt upp sängen ännu eller skötbord och sånt, men allt finns och ska sättas upp i februari.

Snart kommer Victor till mig, han är på Santiagos dop nu och efter ska vi träffas. Inte sett honom sen i torsdags!!
Imorgon ska vi på visning av en lägenhet också, fast den är inte riktigt som jag vill ha den, för mycket som jag vill ändra på, men man kan ju alltid kolla! :)

Nu blir det lunch och sen klicka hem lite saker från internet, så skönt och stor utbud av allting och kul som tusan!


Vagnen och nya skötväskan, så nöjd med allting.

Och dinglisarna är helt underbara och gosiga, hon har en kanin skallra också från de märket och en snuttefilt därifrån ska hon också få!

Hickande bebis

Drack nyss Loka till maten och så fick bebisen hicka! Sån konstig känsla, känns som ett hjärta som dunkar fast mycket långsammare. Små hopp innefrån magen haha, inte första gången hon har hicka heller. Hon har haft det några gånger nu senaste tiden och på sista ultraljudet också.

Tisdag

Älskling började sent idag så vi hade mysmorgon tillsammans och nyss drog han iväg till bussen. Idag ska jag fixa och trixa lite här hemma och hitta en bilbarnstol som passar att klicka i vagnen, har ju redan en men vill ha en som passar.

Igår lagade vi god mat tillsammans och kollade greys anatomy hela kvällen, jag kunde inte slappna av alls under kvällen det var jättejobbigt. Hade ont i magen och vet inte riktigt vart, men revbenen och hela magen värkte och när hon sparkade gjorde det ännu ondare. Känndes som hon fastnat och ville komma låss, så hårt sparkade hon. Man kan inte låta bli att oroa sig nu under graviditeten, jag oroar mig annars också väldigt mycket men nu! Tänker hela tiden tänk OM, något är fel, något händer, något jag gör fel osv osv man kan aldrig vara helt lugn. Vill nästan ha en inbyggd kamera i magen som man kan kolla på så fort man blir lite orolig. Vet att det är oron som inte är bra för bebisen men jag kan inte hjälpa att den kommer ibland. Undra hur det kommer bli när hon är ute ur "trygga magen"? kommer inte kunna sova, kommer ligga vaken och kolla på henne istället så att allting är bra! Victor tycker jag är för mycket ibland haha, men han masserade hela min kropp igår när jag hade så ont och det hjälpte faktiskt och allting kändes genast bättre

Jag längtar till förlossningen! Längtar till den här förjävligt onda, läskiga underbara upplevelsen som man inte har någon aning om nu. Samtidigt är jag så rädd och spänd att jag inte vet vart jag ska ta vägen, men kan inte låta bli att längta iallafall.

Dag 3, En familjemedlem

En nära och mycket älskad familjemedlem är min storebror, han har alltid varit den jag sett upp till och han är 17 år äldre än mig och "tog hand om mig" när jag var liten och gjorde alltid roliga saker med mig. Han gav mig bästa julklapparna och han är lite barnslig i sättet och rolig att umgås med. Han har också lärt mig en hel del under min uppväxt, som att läsa och skriva när jag var 5-6 år. Han hittade alltid på bus med mig och jag fick köra bil på parkeringen när jag var liten och vi åkte till grönalund och badade på natten, jag brukade spela grodjakten på hans jobb när han var bartender och massa annat! Var alltid roligt och spännande att få vara med honom när jag var yngre och han gjorde mig alltid glad, våra föräldrar blev ibland mindre glada(som när jag krockade med våran andra bil haha!). Vi har en hel del fina minnen tillsammans och alla utlandsresor tillsammans med familjen. Kommer speciellt ihåg Venezuela, min syster och mamma låg magsjuka på hotellet och pappa var hemma i sverige. Jag och Daniel var ute enssamma och gjorde äventyr och badade och sånt! Vi har alltid stått varandra nära och honom kan jag vända mig till i nästan allt! Jag har allt en bra storebror!

Söndag

Har precis kommit hem från middag hos min storebror, och i bilen påväg hem fick jag goda besked på lägenhetsfronten som gjorde mig riktigt glad!

Kom hem sent igår efter att ha varit hos en kompis med Victor där vi haft lördagsmys. Imorse sov vi länge, eller Victor gjorde och jag låg och gosade med honom, så mysigt när han sover! Då är han tyst och bara ligger där och är snäll o myser tillbaka, man kan nästan göra vad som helst;). Vi provkörde vagnen i snön också, har kommit riktigt mycket nu och det gick hur bra som helst att köra den! Så nöjd med både vagnen och hjulen, dock så förstår vi inte hur regnskyddet ska sitta. Blir tokig, vi har försökt och vänt och vritt på den åt alla håll men den passar verkligen inte haha!

Bebis har fått för sig att bli riktigt stark nu, och sparkar riktigt hårt rakt ut i magen. Känns nästan som om foten ska gå igenom magen ibland och komma ut på våran sida haha! Lite ont och obehagligt ibland men oj så mysigt, kommer sakna bebismagen som tusan när den är borta

Inatt sover älsklingen hemma och jag har ingenting att göra, allting förlorar sin mening utan honom i närheten så det ända jag ska göra är att sakna honom o längta tills imorgon då vi ses igen. Ska äta lite godis också, känner mig riktigt fet just nu har ätit hur mycket som helst med godsaker idag men det får man väl göra när man är gravid? I mars blir det faktiskt intensiv träning och inge godis/läsk utan bara nyttigheter. Måste passa på nu alltså
söndagsmys


HEJ sammandragningar

Har just insett att jag har börjat få dessa sammandragningar eller "förvärkar"! Har trott att jag inte varit i närheten en bebis på länge men nu känner jag sammandragningarna. Jättemysigt faktiskt! Magen/livmodern drar ihop sig och blir hård och rund som en boll, i några sekunder sen blir den lite mjukare igen. Ont gör det inte för 5 öre! Skönt
Vill att min lilla tjej ska komma nu! 40 dagar kvar till beräknat och hon får gärna komma precis då, vill helst inte gå över tiden. Har hittat Naturliga sätt att sätta igång en förlossning ska prova med den i slutet av graviditeten och se om det funkar på mig. Tror att hon kommer när hon är färdig och vill ut men vi får se!

10 sätt att få i gång en förlossning-Naturligt!

Stimulering av bröstvårtorna

Dricka Ricinolja

Ha sex!

Äta Ananas

Äta curry och stark mat

Blåsa upp ballonger

Hallonbladste

Långa promenader

Akupunktur

Ha på sig sina finaste troser (garanterat att vattnet går i dem)

Godmorgon

Godmorgon! Nu var det ett tag sen sist, som vanligt. Måste bli bättre på att uppdatera när jag har tid. Veckan har varit lugn, dagarna går riktigt snabbt. Var hos bm i måndags och allting såg bra ut. Lilltjejen ligger neråt nu igen och hjärtat slog i 121! Mycket för att vara henne sf måttet blev 31, så bara 1 cm från förra besöket men det är nog för att hon lagt sig neråt med huvudet.

I tisdags var jag i arninge och köpte troser och strumpor till mig själv, och en katt-dinglis till bebben att hänga på vagnen! Dinglisarna är så mysiga, finns i snutte, filt, tofflor, vagnleksak och mera. Måste köpa fler. Sen simmade jag och älskling i badhuset, vilken skillnad det var med magen. Kändes konstigt, nästan att jag sjönk!
Natten till onsdag var riktigt jobbig också, vaknade och kallsvettades och kunde knappt andas och mådde så illa. Inge kul alls, och en stor rädsla inför förlossningen är att jag ska må illa också. Smärta kan man stå ut med, jag vet att det kommer göra så jävla ont men att må illa också och känna att man knappt kan andas och som att hela magen ska vändas ut och in. Nej jag vill inte må illa under förlossningen och har läst flera st som mått illa och spytt av lustgasen, så är lite tveksam till den.

Fredag imorgon och ska träffa min bästavän Caroline! Bio eller tjejkväll har vi bestämt, vi har känt varandra sen jag var 1 år och vi bodde grannar och träffades dagligen under flera år. Vi har gjort det mesta tillsammans, skolan, utlandsresor, skidor, födelsedagar, fester, nyår, sommarlov. Nu har hon flyttat en bit bort och vi träffas inte så mycket längre pågrund av tid och andra saker. Så ska passa på nu för jag saknar henne verkligen, hon är även gudmor till lilla bebisen i magen.

Idag är det 6 veckor precis tills beräknat datum, helt otroligt! 42 dagar. +- 14 dagar. Jag och Victor har ju gissat på när hon ska komma. Han tror mellan 20-23 februari och jag tror 16,19 eller 23 februari. Ska bli spännande att se när hon vill titta ut, undrar så hur hon ser ur och hur hon kommer att vara som bebis. Läääängtar

Sista magbilden i vecka 34, imorgon går vi en i vecka 35


Söndag

Så har hela helgen passerat, om veckorna går så här fort är lillan snart här och snart är det sommar! Fredagen blev inte som planerat, jag och Victor skulle åkt över till Henrik och Madde men istället kom Eldin och Sofie hem till oss och gjorde oss sällskap till film och hur mycket godis som helst. De vart supermysigt och sedan somnade vi runt 12-01. Tidigare än vad vi brukar somna på vardagarna. Direkt på lördagsmorgon packade älskling ihop och åkte på kryssning till Tallin och kommer hem igen imorgon! Så jobbigt att vara utan honom även fast det bara är några timmar, tror jag blivit extremt känslig/ledsen/kännt saknad när han är borta sedan jag blev gravid. Saknar honom hela hela tiden nu!
Idag har jag tillbringat morgonon på skavlöten och åkt skridskor för första gången på ett par år! Jag var verkligen som bambi på hal is och ville ju vara extra försiktig nu med magen och allt. Men det gick bra, runt om på vissa ställen på isen var det vatten och jag fastande och åkte ner en bit, lite läskigt faktiskt men det var skönt med frisk luft och få röra på sig lite.
Efter graviditeten ska jag och Victor börja springa, och träna, måste få upp någon slags kondition igen. Nu blir jag anfådd av att gå i en liten backe eller trappan och känner mig så ovig och klumpig hela tiden. Är väldigt ovant och jobbigt att inte vara smidig, tränat truppgymnastik ända sedan jag varit liten och ridit.


Fredag

Idag är det fredag! Skönt som tusan, det betyder att det blir sovmorgon för mig och älskling tillsammans imorgon.
Jag har ju mer eller mindre sovmorgon varje dag;)
De ringde nyss en telefonförsäljare på hemtelefonen och sökte mig, kom snabbt på varför jag aldrig brukar svara på hemtelfonen! Blir så otroligt jobbigt när dom förföljer än, inte nog med att det ringer 2-3 gånger om dagen på mobilen utan nu på hemtelfonen också. Jag är väldigt trevlig och försöker snällt säga nej, men ändå försöker dom tränga sig på och komma med "bra erbjudanden, bättre för just mig" och hittar på att jag vunnit massor och cha la la. Nej nog med det, ska sätta min mobil på skyddat nummer så jag inte finns med i deras register!

Har slängt in en tvätt, ätit frukost och kollat på unga mammor och greys anatomy på tv. Älskar greys och unga mammor är rätt spännande att följa. Nu ska jag hoppa in i duschen och börja fixa i ordning mig, älskling kommer om inte allt för länge och ikväll ska vi åka över till några kompisar.


Bebiskläder tvättade..

Bebiskläder tvättade och sorterade efter storleksordning. Dom minsta är så små, verkligen pytte! Det är himlans mysigt att hålla på med de små kläderna och mjuka filtarna, får mig att längta ännu mera. Men snart är hon här! Måste njuta av magen nu sista tiden, vem vet det kanske är sista gången jag är gravid. Kommer sakna magen och sparkarna och allt som hör till så otroligt när graviditeten är över men nu vill jag bara att magen och allt ont ska bort, och att jag får träffa min lilla bebis. Men snart så!










Vecka 34 idag

Vätska kan samlas i kroppen och du märker det t.ex. på att dina ringar kanske inte passar längre, dina händer och fötter kan svullna. Din blodvolym har ökat med 50 % men nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Bebisen börjar nu inta det vanligaste läget dvs. med huvudet nedåt i bäcken ingången Det kan slita och dra i bäckenet samt nedåt ljumskarna. Karaktären på bebisens fosterrörelser ändras p.g.a. bebisens kraftiga tillväxt och på det läge den intagit. Du ska känna barnet varje dag.

Barnet är ca 44cm från topp till tå och väger ca 2,3kg. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Den här veckan lägger sig en del barn tillrätta och fixerar huvudet i bäckeningången. Ca 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen (sätesbjudning/fotbjudning). Man kan då försöka få fostret att vända sig rätt, en så kallad yttre vändning som görs på förlossningen i v 37.

Nu är det inte många veckor kvar! Det kan kännas tungt för din partner eftersom kroppen nu förbereder sig på förlossningen, vilket kan orsaka olika besvär. Ge henne massage så att hon får slappna av. Men glöm inte bort dig själv. Unna dig själv en härlig behandling på ett spa eller ät en god middag tillsammans med dina vänner.
Bebisankomsten närmar sig med stora steg. Jag känner att hon sjunkit ner lite mot bäckenet då magen ser mindre ut nu än förra veckan. Tror hon ligger med huvudet neråt nu men jag är inte säker, för två veckor sedan hos barnmorskan gjorde hon de men vände sig om igen. Får se på måndag hur hon ligger. Börjar tänka mycket på förlossningen nu om hur jag vill ha de, vilka smärtlindringar osv. Lite läskigt är det allt, men längar något så otroligt.
Allting är nästan klart inför bebisankomsten, ska en sväng till ikea med mamma och kolla lite och sen ska jag till babyland och köpa regnskydd och lite grejer för badet och amningen sen tror jag att vi har det mesta. Alla bebiskläder är tvättade och sorterade i storleksordning, vagnen står redo, skötväskan är framme men inte packad ännu. I början av februari ska vi sätta upp sängen också, längtar! Ska bli så fint med hennes rosa sänghimmel. Nästa månad har jag kanske en bebis! Går inte att förstå riktigt. Ska bli spännande att se när hon vill titta ut, jag tror någon gång i mitten utav februari eller i slutet.






Översta bilden är från imorse och de 2 under från vecka 30 och 32, ser ni också att magen sjunkit lite grann? Kanske inte så tydligt här.

Godmorgon

Skönt att gå upp vid 7 i morse! Men vad gör man inte för sin pojke, har iaf druckit te och ätit lite frukost och känner mig mycket bättre än de två dagar som varit. Att ha halsbränna, plus ont i ryggen, ont i magen OCH få en förkylning och illamående på det..de är ingenting ni borde prova, inte roligt alls.

I förrgår fick jag min journal från KS barnsjukhus angående mina tidigare besök hos hjärtspecialisten för att kolla på bebisens speciella hjärta. Jag ska ha med mig pappret jag fick bland min och bebisens blodgrupp och de andra man har i "förlossningsmappen" när det är dax
Allting ser fortfarande normalt ut med bebbens hjärta, de har inte hittat några som helst fel bara att det slår lite långsammare än vad de skulle ha gjort. Jag oroar mig inte över det här längre då Victors hjärta också är lite "ovanligt" om men gemför med mitt. Känns som en doktor sa, vissa är långa, korta, smala, tjocka. Samma sak med hennes hjärta, hon har så och det är rätt för henne!
Kollade lite snabbt igenom gamla inläggen om när jag var jätteoroad och rädd för att jag trodde att det var något fel på henne och gjorde alla ultraljuden. Hjärtat slår i 115 nu iaf och har gjort de på de senaste besöken hos bm, så det är aldrig under 100 längre och en gång var det 128. Hon sparkar och rör sig mycket och det råder ingen tvivel på att hon mår bra där inne! Min lilla kämpe är så duktig och jag är så stolt man bara kan bli!!!
Men man blir ändå lite orolig inför förlossningen och efteråt. Hon ska utredas efter födseln och se så att allt verkligen är hela normalt, vill inte tänka tanken på något annat eller att direkt när hon föds så tas hon ifrån mig och de springer iväg med henne. Jag har en känsla över att allting kommer gå hur bra som helst och det är de man får hoppas på. Jag är också väldigt glad för att barnmorskorna, doktorerna har så bra koll på läget och ändå ska följa upp hennes hjärta och bryr sig, känns otroligt skönt med stöd osv. Fantastiskt att man också har en mamma som är värd guld och bryr sig, hjälper mig och finns här hela tiden.

Vädret å andra sidan är ytterst mörkt och tråkigt idag, regnar och ser kallt ut som tusan. Jag börjar verkligen undra vad som händer där uppe nu då vi ena dagen har minusgrader med snö, andra plusgrader med vårsol och tredje (som denna) runt nollgradigt och regn. Känner för att stanna inne hela dagen lång och bara ligga i sängen med filmer. Vi får väll se vart dagen för mig, har ingenting alls planerat idag.


Jävla skit

Min dator har gått sönder igen!!! Andra gången nu och det var precis en kille här och kollade på den och bytte hårddisken så nu fungerar den igen men alla bilder och dokument är borta, så himla tråkigt! Magbilderna från oktober och november finns ingenstans längre det känns väldigt tråkigt. Bara bita i det sura äpplet och ta nya bilder och skaffa sig ett usb minne nu på direkten och föra över det lilla jag har från graviditeten och hela 2011.

Dag två, En favoritpryl

Den här var ganska svår, jag har många favorit prylar. Men det får nog bli min kamera just nu eller mitt guldhalsband jag bär runt halsen som jag haft sedan jag döptes. Måste också hylla den fantastiska uppfinningen Iphone! Själv har jag ingen, men Victor har en och den är underbar och bra på alla vis.

13dagsafton

God kväll allesammans! Sitter i soffan och bloggar medans älskling spelar ps3, nördigare får man leta länge efter. Spelar flera flera timmar i sträck, får väl gå och lägga mig ensam inatt men innan ska jag avnjuta lite annans äpple och melon, mums mums.
Igår kväll var vi på bio i kista och såg In time, den var bra och spännande och sen åkte vi hem och sov tillsammans och idag är det 13dagsafton så närmaste familjen kom hem till oss och vi åt lite god mat. Måste också nämna att i tisdags kväll svalde jag hela min tungpiercing, staven och ena kulan. Inge kul alls! Rekomenderas inte, har vart orolig fram och tillbaka att den ska fasta någonstans påvägen eller skära upp tarmarna/magsäcken. Ringde sjukvårdsupplysningen igår, skulle åka in till akuten om jag fick ont och det har jag inte så får hoppas att den kommit ut nu och inte gjort någon skada.
Börjar räkna dagarna lite smått nu, 54 dagar kvar! tiden går fort fort fort kan inte förstå att snart har jag henne i mina armar. Nu ska jag gå och göra mitt kvällsfika, ha en fortsatt trevlig fredag!

Detta ser jag framför mig just nu, tråkigt tråkigt tråkigt, och bebis tycker också pappa är tråkig, hon sparkar för fullt!

Dag ett, Självporträttet

En bild av mig själv som jag faktiskt tycker är fin, känner aldrig att jag fastnar på bild men den här gillar jag. Tagen i slutet på 2010/början av 2011 hemma hos jenni.

Vecka 32

Förvånas du av hur stor din mage kan bli? Din vikt ökar snabbare än någonsin nu. Vila så ofta du kan. Från vecka 32 kan havandeskapspenning gälla.


Barnet är nu ca 42 cm från topp till tå och väger ca 2kg. Barnets alla fem sinnen fungerar. Barnet sover ca 90-95% av tiden, under de vakna perioderna tränar den på att andas, röra sig och öppna och stänga sina ögon. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen.


Tänk på att försäkra ert barn. Det finns flera företag som erbjuder gravidförsäkring eller ”vänta barn-försäkring” som gäller under graviditeten, förlossningen och barnets första sex månader. En barnförsäkring tecknar ni först då barnet är fött. Om ni är osäkra på vilken försäkring som passar er kan ni kontakta Konsumenternas försäkringsbyrå på nummer: De har telefontid mellan 09.00 – 12.00.


Tiden går ruskigt fort nu, och jag börjar känna mig gravid på riktigt. Vinterjackan går inte att stänga, tjocktröjorna knäpps inte och linnen blir till magtröjor. Lillan där inne har börjar röra sig på ett annat sätt, nu börjar det bli trångt där inne och hon sparkar inte lika mycket utan man känner rörelser mer istället. Om två dagar går jag in i vecka 33 också, 7 veckor kvar bara som minst 5 och max 9. Kan knappt förstå att snart är hon utanför magen, försöker att förbereda mig inför förlossningen som jag är en aning rädd för men det går inte alls att kunna tänka hur det kommer bli. Ryggen värker något fruktansvärt nu, i förrgår kunde jag inte ens gå från sängen och fick krypa runt på golvet tills det kändes lite bättre, Victor fick massera och det hjälpte lite granna.



Magen i vecka 30/31

Foto utmaning under 30 dagar

Detta är något jag tänkte börja med igen, hoppas det blir roligt att följa

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild

Barnmorskan vecka 31+3

I måndags var det dags för besök hos barnmorskan igen och allting såg bra ut. Lillan växer som hon ska, SF måttet var 30 cm nu, i vecka 25 var det 24 cm och i vecka 28 var det 28 cm hihi. Hjärtljuden ligger runt 115, hon är så unik våran dotter. Järnvärdena var bra och blodtrycket bra, den ända var att jag hade lite högt värde på mina lymfkörtlar för två veckor sedan när jag var sjuk så jag fick ta ett nytt blodprov i måndags, hoppas allt är bra igen nu.

Magisen framifrån i vecka 30 Längtar så mycket efter dig, snart är det nära

Ett gott nytt år

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen, dagarna bara rusar förbi och jag hinner knappt med. Endast 57 ynka dagar tills vi har beräknad förlossning, om jag börjar bli nervös? Ohjaa!

Tyskland 22 december till 28 december, julafton & djurparken












Kom hem igen och slutade och började det nya året tillsammans med min underbara pojkvän, det här året blir vi 3. Lite av alla bilder från nyår som vi firade tillsammans med Henrik, Astrid, Husse, Wiggy, Henrik och Mathilda.





12 slaget, älskar dig mest mest mest





Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu