Längtar ihjäl mig

Som jag längtar att få se sig lilla bebis, du har ingen aning, om en vecka har jag fått se dig.
Pratade lite med min barnmorska idag och berättade att allting "gått bra" när vi var på akuten. Önskar av hela mitt hjärta att du mår bra där inne, om en vecka vet jag. Hoppas hoppas hoppas
Igår var jag och min familj hos mormor och åt middag, det var trevligt och mormor hade fått reda på att jag är gravid. Lite blandade åsikter från olika personer i min närhet, men sånt hade jag räknat med. Senare på kvällen kom Sofie och Eldin över till mig och gjorde mig sällskap.
Nu ska jag göra lite middag och vänta på att idol ska börja, kommer garanterat att följa den här säsongen. Så otroligt duktiga och fina människor som tävlar.


Vecka 17





Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor får ökad svettning. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta kvarstår. Slemhinnorna är sköra såväl i näsan som i underlivet. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Ditt barn är 11-12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är ännu lite stort, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Hjärtat pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån känns barnet ligga mitt emellan blygdbenet och naveln.

I vecka 17-18 är det vanligtvis dags för ultraljud. Ni kan alltså få se ert barn för första gången, vilket är en omvälvande upplevelse. På en del mottagningar får man bilder eller en video som ni kan ta med er hem.

Redan vecka 17, tiden går både snabbt och långsamt. När jag fick datumet för ultraljud kändes det som en evighet dit, nu är det endast 8 ynka små dagar tills jag får se h*n för första gången. Min bebis! För mig är du redan helt perfekt och jag längtar så oerhört mycket tills jag får se att du mår bra där inne. Vet att jag och Victor har bakat ihop något riktigt fint. Jag vet inte om jag har känt av dig eller inte, ibland känns det som små plask där innefrån som en liten fisk som skvätter om kring. Längtar tills jag får en riktig och hård spark. Mamma älskar dig redan lilla liten.


Flicka/pojke test

Hjärtljuden

Under 140 slag/minut = Pojke

Över 140 slag/minut = Flicka


Lugn/Vild bebis

Lugn bebis = Flicka

Vild bebis = Pojke


Halsbränna

Mycket halsbränna = Flicka

Lite halsbränna = Pojke


Illamående

Mycket illamående = Flicka

Lite illamående= Pojke

Hög/låg mage

Låg mage = Flicka

Hög mage = Pojke


Toppig/bred mage

Bred mage = Flicka

Toppig mage = Pojke

Mammans hårväxt

Samma/mindre hårväxt = Flicka

Mer hårväxt = Pojke

Hickande bebis

Mycket hicka = Flicka

Lite hicka = Pojke

Pigmentsrand

Kort rand/ingen rand/svag rand = Flicka

Lång rand = Pojke

Mammas skönhet

Minskad skönhet = Flicka

Bibehållen skönhet = Pojke

Blödande tandkött

Mycket blödande tandkött = Flicka

Lite/inget blödande tandkött = Pojke


Mammans sug/cravings

Surt, frukt, grönsaker = Flicka

Choklad, salt, laktits = Pojke
(Båda)

Utputande navel

Tidigt i graviditeten = Flicka

Sent i graviditeten/inte alls = Pojke 

Samlag under befruktning

Sällan = Flicka

Ofta = Pojke


Urinvägsinfektioner

Många UVI, ofta = Flicka

Inga/få UVI, sällan = Pojke

Viktuppgången

Mkt viktuppgång i början = Flicka

Lite viktuppgång i början = Pojke


Resultat (än så länge)

Flicka: 5
Pojke: 12

Jag har flest "pojksymtom" som ni ser, men jag är inte så säker på det!


Fredag 23 September

Vardagen rullar inte riktigt på lika bra utan Victor i mitt liv, men jag måste lägga all min energi på bebisen nu och försöka att lägga honom åt sidan ett tag. Idag är det fredag, och snart är det måndag igen och det betyder att det bara är en vecka kvar tills jag får se bebis för första gången på riktigt! Jag får också se om det är en liten tjej eller kille, i början var jag nästan säker på att det var en tjej men nu är jag åt andra hållet ganska säker på att det är en liten son där inne. Snart är det halvtid med bebis i magen, så underbart! Ikväll ska jag jobba, och resten av helgen vet jag inte ritkigt hur jag ska tillbringa.


Det som inte får hända

Satt på bussen igår påväg hem och kände mig så himla lycklig, jag är glad att jag är just jag och allt kändes perfekt i det ögonblicket. Idag eller igår blir det nu, fredag den 16 september var jag hos barnmorskan. Kom dit ungefär vid 3 tiden och vi pratade en massor och hon tyckte det gick otroligt bra för mig, med flytt och pengar och allt som måste fixas inför det nya livet som snart kommer. Mina värden var bra och blobtrycket osv, och tillsist skulle vi lyssna på bebisen. Detta hade jag längtat till, låg där och hon försökta hitta hjärtljuden men det fanns inga, sen tycktes hon hitta något som slog 100 slag i minuten. Ett fosterhjärta ska slå ungefär 140 i minuten. Jag började bli lite smått orolig men hon sa till mig att det nog inte var någon fara. Hon bad mig gå ut i i "väntrummet" och vara där i 25 minuter och gå runt lite och sen skulle vi prova igen och hitta bebisen.
Nu började jag känna mig orolig, ringde mamma, ringde sofie som kom springades på 5 minuter. Dessa 25 minuter av väntan och oro var det längsta i mitt liv. Kändes som det gått flera timmar innan jag fick komma in på rummet igen. Hon provade men kunde fortfarande inte hitta bebisens hjärtljud. Nu kom tårarna, all oro, chock, ilska, rädsla. Jag förstod ingenting av vad hon menade. Jag skulle åka till akuten på danderydssjukhus, jag och sofie väntar på eldin som hämtar oss med bil. Resan dit var extra lång idag, jag skakade och kallsvettades, mådde illa, ja min känsla kunde inte beskrivas. Ville bara dö i det ögonblicket, min lilla ängel. Jag var så orolig! Det går verkligen inte att beskriva hur jag kände dessa minuter/timmar. Ingenting fick ha hänt. Jag kände med en gång jag klarar inte av att förlora mitt barn. Ringde victor och han skulle komma till danderyd. När vi kom dit fick jag ta en nummerlapp, sätta mig ner, vänta, komma in till en barnmorska. Skulle försöka berätta men tårarna kom och jag blev yr så sofie fick prata med henne/honom/dom, var inte medveten om vad som hände så minns ingenting faktiskt.
Sedan var det bara att vänta. Vi skulle få träffa doktorn, det kunde ta 2-7 timmar innan det var vår tur. Ni kan ju själva förstå hur väntetiden var, en mardröm. Sen var det min tur, ville och ville samtidigt inte. Jag ville inte se min ängel om inte allting var som det skulle. Ville inte få ett besked som jag inte ville ha. Jag förklarade hur rädd och ledsen jag var samtidigt som jag grät och la mig på sängen.
Tänkte ingenting och kände mig helt hjälplös, sen plötsligt visades det en bebis på skärmen. Den rörde sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Jag skrek av lycka och glädje, klumpen i magen lättade direkt. Doktorn sa att så långt hon kunde se var allting bra och hjärtat slog. Jag svävade på moln!..Min lilla ängel skrämde mig ordentligt, nu får jag bara tänka positivt, ska tillbaka på måndag och kolla igen och då ska vi försöka hitta hjärtljuden. Hoppas de slår snabbare den här gången! Nu ska jag sova, har varit en riktigt riktigt jobbig dag. Min lilla ängel där inne är en kämpe. Mamma älskar dig så obeskrivligt och jag är stolt över dig, ska aldrig sluta kämpa för dig. Nu hoppas jag att helgen går fort så jag får se igen och att allt är bra på måndag. Det måste vara bra!
Godnatt och tack till alla underbara som fanns där idag, ni är guldvärda.

Imorgon gäller det

Imorgon ska jag äntligen få höra dig min lilla älskling! Kan timmarna bara gå riktigt fort nu så skulle jag bli glad. Är så himla förväntansfull och glad. Sitter iaf i skolan nu och väntar på att bilden ska börja och efter så blir det att åka till jobbet. Känner inte så mycket för att jobba idag då jag fortfarande är lite sjuk, brösten ömmar och det har varit en lång dag idag.
Kommer såklart uppdatera igen imorgon efter mitt besök hos bm! Hejsvejs


13 September

Jag har blivit förkyld, så igår och idag har jag bara legat i sängen hos Victor och tyckt synd om mig själv. Hoppas inte du där inne också är sjuk. Jag blir så orolig hela tiden, av vad jag gör, äter tänker osv fast jag vet att jag inte behöver vara det. Hoppas att du är frisk och glad där inne. På fredag ska jag till barnmorskan och få höra dina hjärtljud, helt obeskrivligt! Tiden går snabbt, den 3 oktober är det dags för ultraljud. Så som jag längtat, börjar nästan bli lite nervös. Har drömt så konstiga drömmar. Vill bara se dig nu på en gång. I samband med ultraljudet har halva tiden gått! OJ säger jag bara. Är så nyfiken på dig där inne ska du veta, kollar på barnvagnar och lägenheter för fullt. Har inte kunnat hålla mig. Har köpt lite saker som jag ska visa er. Vill få allting klart till dig, men jag har lång tid på mig. Du måste stanna där inne i magen och gro på dig lite och växa klart. Sedan är du så välkommen ut till världen bebis. Väntar och längtar efter dig.


Babygym




Mysig overall med vantar



Två snuttisar




Body älskling, mössa cutie och två nappar där det står älskling på


bebisen, vecka 14!

Ditt hår kan kännas mer svårskött än vanligt. Men det är inga hinder att t.ex. färga håret. Det är möjligt att du har en mjölkig flytning från slidan, detta är fullt normalt så länge det inte kliar eller luktar starkt. När du nu är i graviditetens andra tredjedel bör du känna dig mindre trött än i början av graviditeten. Det kanske t.o.m. är så att du börjar må fantastiskt bra. Härligt!
Äntligen ser du gravid ut.

Ditt barn är nu 12 veckor gammalt och 80-93 mm långt från huvud till stjärt. Vikten är nästan 25g. Fostret växer nu mycket snabbt och de inre organen mognar. Kroppsdelarna är nu så tydliga att man eventuellt kan se vilket kön det har. Barnet rör sig mindre ryckigt och kan böja och vrida på alla sina leder.

Ögonbryn börjar framträda på barnet och det börjar växa hår på huvudet. Nu går det att höra barnets hjärta med ett ultraljudsinstrument. Barnet dricker av fostervätskan och kissar. Nu får det all sin näring från moderkakan, som även producerar viktiga hormoner. Som en förberedelse för livet utanför livmodern tränar barnet nu in- och utandning. Men den använder inte sina lungor i sin vattenfyllda värld, eftersom barnet får syre direkt från dig via navelsträngen och moderkakan.


Kan man ha sex under graviditeten? Ja, självklart. Det är till och med så att sex kan bidra till ökat välbefinnande och att ni kommer närmare varandra. Det är alltså helt normalt, men tänk på att vissa personer har större sexlust än andra.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu