Barnmorskan

Var hos barnmorskan imorse, allting såg bra ut som vanligt. Magen hade vuxit 2 cm också så nu är vi tillbaka på lillans kurva. Hoppas att detta var sista mvc-besöket men vi bokade in ett måndag 5 mars ifallatt bebis inte tittat ut! 16 mars blir jag igångsatt om hon inte kommit innan dess men det tror jag, tror på torsdag eller i helgen. Förra fredagen var jag hos bvc-täby också och fick kolla runt lite hur dom hade det och träffade en jättesnäll och trevlig sjuksköterska som ska bli min och Våran bebis bvc-sköterska. Hon förklarade allt som händer där, med mätningar, vägning, tester, vaccin och sådant. Kändes skönt, och när lilla A..... kommit så ska jag ringa till henne och vi ska boka ett hembesök. Då kommer hon hem till oss och väger och mäter henne precis när hon är nyfödd och ser så allt ser bra ut.

Kom ut nu lilla Älskling! Vi längtar efter dig
Sängen som vi satte upp förra veckan, bara bebis som fattas nu

Fina bebiskläder

Kan inte få nog av alla dessa söta små bebiskläder, här är lite som vi har köpt och resten finns på hennes önskelista till våren och såklart massa mera:)


Måndag 27 februari

Känner att det behövdes lite uppdatering nu, är nog världens sämsta bloggerska! Kanske inte riktigt min grej längre, men så roligt att iallafall ha någonting att blicka tillbaka i senare.
Helgen har varit lugn och skön, i fredags träffade jag johanna och sofie och åt tamarine och kollade på kläder, senare gick jag och älskling på bio i kista och såg this means war den var så bra! Vi köpte lite bebiskläder till lillan också från kappahl, finns så himla mycket fint! I lördags var vi faktiskt också på bio i kista med Henrik och Madde, gäller att passa på att gå på bio nu när vi kan;). Vi såg en gång i Phuket och den var också riktigt rolig!

Ingen bebis på långa vägar ännu, fast i fredags hade jag förvärkar? Eller något annat konstigt från morgon till kväll, haft så förut fast då gick de över om jag satta mig ner eller la mig och vila. Men i fredags gick det inte över utan värkte hela tiden och magen var sten hård hela tiden. Kändes inte som värkar, ingen aning faktiskt vad de kan varit. Tänkte ringa förlossningen och kolla men jag somnade istället och när jag vaknade var de borta med vinden.
Hoppas på en bebis på torsdag när hon är beräknad! Så snälla bebis var lite punktligt och kom då
Och imorgon kväll går jag in i "sängvila" haha! Ska inte göra något alls under dygnet 29 februari. Ska knappt röra mig från sängen, bara när jag ska äta eller gå på toaletten! För där ska de inte bli någon bebis! Inte på skottårs dagen inte :)

Ger upp..

med att försöka somna om nu! Legat i sängen sen 04 och försökt hitta på grejer som ska göra mig trött, kollat lite på film och småpratat med älsklingen medans han sover:) Kan inte somna om, förstår inte varför? Vaknar minst en gång varje natt helt klarvaken och pigg men brukar somna om igen. Kanske är de mammahormonerna som spökar;) Förbereder mig om vad som komma skall haha!
Om en liten stund ska jag väcka Victor och efter frukost ska jag städa, möblera om och fixa i vårat sovrum och sätta upp bebisens säng. Hoppas på att få lite mera sömn efter det också!

Ensiffrigt!

9 dagar kvar, helt ofattbart att vi snart är i mål!
Termometern utanför fönstret visar 10 plusgrader just nu, solen skiner och snön smälter. Får riktiga vårvänslor och allt känns förjävligt bra just nu. Nu längtar man ännu mera till våren och sommaren. Ska snart gå och möta Victor och vi ska inhandla ingridienser och baka egna goda semlor idag perfekt till fettisdagen!
Jag ska också få med mig hem lite citron och ingefära, imorgon provar jag den magiska förlossningsdrycken! Får se om den funkar på mig, tror inte det men förlorar ingenting på att prova. Vill ha ut våran lilla bebis nu, och jag har ju inte haft någon endaste förvärk än så tycker jag behöver lite hjälp på traven ;) Färdknappen och trappor funkar inte på mig!


Drycken:
1,5 liter vatten
2 pressade citroner
2-4 msk honung eller lönnsirap
2 msk färskriven ingefära
2 tsk cayennepeppar
Blanda. Drick hälften. Har inget hänt efter ett dygn.. drick resten.
Undra om jag får i mig en och en halv liter av den här motbjudande drinken! återstår att se.


Förra sommaren, saknar att vara brunbränd och fräsh! Det här var kvällen innan jag fick plus på stickan

Fredag

Idag fyller min storebror år! Så vi har varit där och firat honom med god mat och tårta som jag och hans fru lagat och bakat under eftermiddagen. Trevligt var de, och nu är jag hemma och ska faktiskt gå och lägga mig snart är så himla trött! Bebisen tar all min energi värkar det som, trött hela tiden även om jag sover. Imorgon bitti ska jag mamma och Victor till norrviken och åka skridskor! Hoppas det är fint väder, vi ska ta med oss varm oboy med grädde, äggmackor och bullar, Mysigt ska de bli och kul att åka lite skridskor. Senare på kvällen hade jag planer på att träffa mina kära vänner johanna, jenni, och sofie som jag inte sett på allt för länge! Jo sofie men inte de andra. Men varje lördag brukar jag och älsklingen spendera tillsammans med Henke, Madde och Christoffer så vi får se hur det blir imorgon. Saknar mina tjejer så, annars får det bli massor av vårfika inom snar framtid!

Har inga nya bilder, så tråkigt.. måste bli bättre med min kamera men känner mig så ofräsh just nu. Sminkar mig inte, håret hänger och har utväxt, blek som jag venne vad och finnar har jag fått under graviditeten. Inte van att se ut så här, när lillan kommit blir det sola, köpa nytt smink, shoppa lite granna, lägga i en färgning i håret och bli människa igen haha!

Vecka 39 idag!

Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Du går kanske inte upp i vikt längre, vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Om du känner någon oro så är det viktigt att du tar upp det med din barnmorska. Det är vanligt att sömnen blir störd, se till att vila så ofta du kan.
Barnet är omkring 49cm långt från topp till tå och väger ca 3,5kg. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Barnet har mindre utrymme i slutet av graviditeten vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvensen. Du ska känna liv i magen varje dag. Om du är bekymrad över att barnet rör sig mindre ska du kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Lita på din instinkt.
Nu är det täta kontroller hos barnmorskan och barnet övervakas noggrant. Som partner är du säkert full av förväntan inför barnets ankomst. Har du gått en kurs kan det vara värt att återigen fundera över hur du kan hjälpa din partner under förlossningen för att se till att hon har det så bra som möjligt. Vila då ni kan och prata med varandra och med närstående om era förväntningar inför barnets ankomst.
Nu är vi nästan i mål! 13 dagar kvar, men hon kan i stort sett komma när som helst nu. Hon är ju trots allt helt färdig nu, hon måste bara bli redo för världen. Det känns inte nära alls om jag får säga det själv,  jag har inte fått de minsta lilla tecken alls, inga förvärkar och knappt sammandragningar. Lillan trivs allt för bra där inne! Var hos barnmorskan i onsdags, och om inte bebis tittat ut innan 16 mars blir jag igångsatt då, hoppas hon kommer innan så det blir lite mera naturligt. Plus att jag längtar, tycker det är orättvisst att man måste vänta ännu längre när man vet att hon är "färdig" hihi. Varit gravid i 267 dagar nu så kan gott vänta lite till. Mår bra annars, spänd inför förlossningen såklart men längtar så himla mycket och det övervinner oron inför att "trycka ut" en bebis! Vissa dagar har jag färjävligt ont i ryggen, och sover dåligt nu på slutet men klart värt det! Snart har jag våran lilla bebis hos oss! Öppnar hennes garderob flera gånger om dagen och känner på alla pyttesmå kläder, kollar bb väskan 100 gånger och lägger alltid i något nytt. Provar vagnen lite då och då och känner och tittar på alla hennes fina saker. Hur kan man älska, sakna och längta så mycket efter någon som man aldrig mött. Kärleken till mitt barn och lyckan är helt obeskrivlig. Bara ni som själva har barn, eller är gravida kan nog förstå vad jag menar;)


15 dagar kvar till BF

OM vi längtar! Tiden står stilla nu, hon kan komma när som helst men också om 4 veckor som max. Hon kommer när hon är redo helt enkelt! Längtar så jag blir galen.
Igår var det alla ns dag och vi gjorde väl egentligen ingenting speciellt, åt lite extra god middag och var extra söta mot varandra? köpte geléhjärtan och choklad och lite annat gott och rakade älsklingen hår på huvudet. Blev väl lite sisådär inte alls som han brukar ha det hos frisören haha men men svårt iaf men blev inte helt förjävligt iaf!
Vaknat massa gånger inatt, vet inte varför men gör det ofta nu. Tror kroppen ställer in sig på att snart kommer det vara en liten bebis som vill ha mat, och uppmärksamhet under nattetid. Tänkte gå och sova igen nu för har så ont i ryggen och halsbränna men kom på att jag ska vara hos barnmorskan om 2 timmar så det gick ju inte.

Nu är lilla bebisen låångt låångt ner känner jag, och det ser man ju! Känns nästan som om hon ska ramla ut ibland. Hoppas hon fixerat sig idag och är startklar! Sist var hennes huvud lite ruckbart fortfarande.


Dag 4, Min hobby


Bild från min första tävling tror jag det var, 9 år tror jag att jag var

Min hobby, en fritidsaktivitet? Faktiskt så har jag ingen för tillfället, under mina år har jag varit intresserad av teater, truppgymnastik och ridning. Ridit från 5 år tills för två år sedan ungefär och var riktigt intresserad och hade kunnat tänka mig en framtid med hästar, hoppning och tävlingar. Vi får väl se hur det blir med den saken, men ponnyer har alltid varit ett stort intresse för mig. Hade en favorithäst under 5 år, Piccador.. och när jag blev för stor för lilla b-ponnyn skaffade jag en d-ponny på prov(fodervärd) men det blev aldrig detsamma så jag slutade rida. Samma med truppgymnastiken, jag höll på att utvecklas och bli bra.. 5 träningar i veckan och plötsligt tog det slut. En dag i skolan, inte på träningen utan på idrotten gjorde jag något som jag inte borde, och det slutatde med astrid lindgrens barnsjukhus, magnetröntgen och kotförskjutning. Kunde ha fortsatt träna om jag ville tror jag men det blev aldrig så och nu är det för sent :(
Kommer säkert ha många nya och andra hobbyer/intressen genom mitt liv, det återstår att de vad de kan bli! Kanske skidåkning? Är inget proffs men älskar fjällen, och alperna ;)

tillväxt ultraljud

Vi var på tillväxt ultraljud idag på karolinska och hon var så fin! Stor nu så man kunde knappt se henne på skärmen, låg som en liten boll och gapade hela tiden. Allt såg bra ut iaf! Skönt

Så här såg måtten ut:
Skallbredd (BPD) 90 mm
Bukdiameter (AD) 104 mm
Lårbenslängd (FL) 68 mm
Vikt beräknad 2808 g
Vikt förväntad 2994 g

Så hon vägde pyttelite för lite, men ingen fara alls! Alla är olika och hon värkar ha rätt bred panna som sin pappa?! Aj, ännu mera aj:( Hennes födelsevikt beräknas till ungefär 3400/3500 gram. Jag tror hon kommer ut och väger 3200 g och är 47-49 cm lång :) Spännande!

Vecka 38 (37+0) Tre veckor kvar idag!


Barnet är ca 48cm från topp till tå och väger ca 3,2kg. Barnet betraktas nu som fullgånget och det ökar snabbt i vikt. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. Alla inre organ är färdigbildade.

Många kan känna en oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och en stor längtan efter att graviditeten ska vara över så att ni får möte er bebis. Se till att få tid för dig själv. Sov eller vila så ofta du kan. Du kan känna en stickande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ibland ett obehag när du sätter sig för snabbt på en stol. Du kan få en ökad mängd mjölkig flytning. Se till att ladda med kolhydrater i kosten. Förbered väskan som skall med till förlossningen. Kom ihåg att ta med din blodgruppering, HIV svar samt ev. övriga provsvar.

Nu kan barnet komma närsomhelst. Som partner kan du hjälpa till med alla praktiska förberedelser. Se till att förlossningsväskan är färdigpackad med det ni kan tänkas behöva. Exempelvis hygienartiklar, sköna kläder och kanske kex eller något annat som ni tycker om. En del väljer ett par låtar tillsammans som används under förlossningen för att ge er båda energi. Kanske skulle detta kunna vara något för er också? Viktigast av allt- glöm inte kameran!
21 små dagar kvar till bf! Känns så nära men ändå så långt bort. Går inte riktigt att förstå, tror inte jag kommer att göra det förens jag har henne hos mig. Vi är bortom tid och rum, känns som om jag kommer vara gravid, men inge mera med det. Vi kan inte förstå att det snart kommer att ligga en liten bebis emellan oss i sängen. Att snart kommer vi få se henne för första gången, hålla i henne! Snart börjar det nya livet på riktigt och hela våra liv förändras för alltid, Till de bättre. Snart är jag den lyckligaste tjejen på jorden. Jag kommer att ha världens finaste pojkvän Victor och världens Finaste dotter A.....
Förövrigt så mår jag bara bra, känner mig som en fet flodhäst, svårt att vända mig om och röra mig i sängen och behöver hjälp för att dra mig upp haha och sätta på skorna och knäppa jackan så gott de går! Men nu är det inte långt kvar, bara den här jobbiga väntan!  Letar hela tiden efter små tecken på att det snart är dax, förvärkar eller ryggont eller slemproppen, men hon verkar inte vilja komma ut riktigt ännu. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Snart snart snart så!

Fina magen! Gillar min gravidmage otroligt mycket, så glad att jag sluppit bristningar och sånt. Kommer sakna magen när den är borta men nu vill jag ha min prinsessa här hos mig istället!

9 februari

Hej allesammans! Konstigt att ni fortfarande kollar in min blogg när jag knappt uppdaterar. Känner mig jättetråkig på bloggfronten men har inte så mycket att skriva om just nu. Veckan har gått otroligt snabbt, fart runt på äventyr med Victor och fixat lite saker. I helgen var vi med henke, madde och christoffer alltid lika trevligt. Kollade på melodifestivalen! Vilken skillnad på bidragen från att när man var liten. Vart tog schlagern vägen?! haha sean banan lixom.. aja :)
Igår var vi hos barnmorskan, allt såg bra ut blodtryck på 120/80 och brukar ligga runt där eller 110/70. Järvärdet har legat på 136-139 hela graviditeten så det är superbra! Däremot så var sf måttet fortfarande detsamma så vi fick en tid tills imorgon 11.45 då vi ska kolla så att hon får den näring som hon ska. Säkert bara en liten bebis som lagt sig neråt, både jag och victor var små när vi föddes, 46 cm var han och jag 49 cm.
Huvudet var inte riktigt fixerat ännu så än är hon lite ruckbar och verkar trivas i magen väldigt bra. :)

Kom ut nu våran prinsessa, när du är redo är vi mer än redo! Mamma & Pappa längtar SÅÅ efter dig lilla grisen

oroligt besök

Igår eftermiddag var jag och älskling hos barnmorskan på kontroll och allting såg bra ut förutom att sf måttet har stannat! 31 cm förra gången jag var där och igår var det samma.. SÅ blir man ju såklart orolig att hon inte växer som hon ska. Våran bebis har alltid legat på normalkurvan och följt den men igår blev det ett hopp neråt. Bm sa att det kan bli så när hon sjunker ner med huvudet i bäckeningången men hon skulle ändå prata med doktorn om jag skulle få göra att till ultraljud och se så att hon får den näring som hon ska. Vi får hoppas att allting är bra med bebisen, vilket jag är säker på men iaf! Går inte att sluta oroa sig, att vara gravid är jättejobbigt faktiskt. Ständig oro och undran, sov och vaknade varannan timme inatt och var vaken mellan 4 och 7. Alla tankar bara snurrade och jag kunde inte slappna av. Ringde förlossningen imorse och fick prata med en jättesnäll barnmorska, hon sa att jag kan vara lugn och att det är normalt. Kanske att bebisen inte lägger på sig så mycket hull nu i slutet bara ;)
Vill att min prinsessa ska komma ut från "trygga magen" nu, går in i vecka 37 idag så hon räknas faktiskt som färdig. Vill så gärna träffa henne nu

Vi var också på informationskväll på Karolinska sjukhuset igår, där jag ska föda. Dem berättade hur allting går till, när man ringer, vad man ska säga, hur undersökningar går till, smärtlindring, amning och ja allt som händer på förlossningen, bb och efter och så. Känns skönt att ha lite mer perspektiv på hur det kommer gå till när dagen kommer. Så fick vi se bilder på hur rummen såg ut och på nyfödda bebisar. Salen var helt proppfull med tjocka magar, trodde aldrig att det skulle vara så många andra där. De flesta var äldre än oss såklart men det fanns ett eller två par till som såg ut att vara runt samma ålder som oss.

Vårat älskade lilla paket är snart redo att öppnas och komma till oss!









Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu